Geriausią metų sportininką paskelbė Prezidentas Valdas Adamkus. Sveikindamas geriausius šalies atletus, Prezidentas prisiminė, jog jam pačiam teko ypatinga garbė išgyventi olimpinių žaidynių momentus Atėnuose, nes jis buvo vienas iš laimingųjų, galėjęs tai matyti savo akimis.

"Tai buvo įspūdingų laimėjimų ir pasididžiavimo dienos", - sakė šalies vadovas, didžiuodamasis, kad kasmet Lietuva sugeba iškovoti didžių laimėjimų ir jais pasidžiaugti.

V. Alekna taip pat gavo ir specialų dienraščio "Lietuvos rytas", LTOK ir loterijų firmos "Olifėja" prizą - sidabrinį natūralaus dydžio diską su V. Aleknos atvaizdu. Geriausiam metų sportininkui įteiktas ir Kūno kultūros ir sporto departamento prizas.

Geriausio metų sportininko prizą gavęs V. Alekna išreiškė viltį, kad šie laimėjimai bus geras pavyzdys Lietuvos jaunajai kartai. "Mes kartu dar parodysim", - sakė dukart olimpinis čempionas.

Į geriausiųjų trejetuką pateko ir abu kiti olimpiniai medalininkai. Antroji vieta atiteko sidabro medalio laimėtojui ir pasaulio čempionui Andrejui Zadneprovskiui, o trečioji - kitai olimpinei vicečempionai septynkovininkei Austrai Skujytei.

Sportininkams įteikti specialios S. Kuzmos skulptūros ir sporto departamento dovanos, o A. Zadneprovskis taip pat gavo geriausio Europos penkiakovininko prizą.

Visas geriausiųjų dešimtukas, kurį išrinko "Lietuvos ryto" skaitytojai, buvo skelbiamas ir apdovanojamas atvirkštine tvarka.

Dešimtąją vietą užėmė pasaulio ir Europos sportinių šokių čempionatų klasikinės programos sidabro medalininkai Arūnas Bižokas ir Edita Daniūtė, devintąją - pasaulio čempionato bronzos medalininkė, ir olimpinė 4 bei 7 vietų laimėtoja dviratininkė Simona Krupeckaitė, aštuntąją - pasaulio galiūnų sporto čempionatų sidabro medalininkas Žydrūnas Savickas, septintąją - Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionato ir pasaulio taurės varžybų laimėtojas Edvinas Krungolcas, šeštąją - pasaulio ir Europos sportinių šokių čempionatų nugalėtojas "Žuvėdros" ansamblis, penktąją - krepšininkas Arvydas Macijauskas, o ketvirtąją - kitas krepšininkas, Eurolygos laimėtojas ir pernykštis geriausias Lietuvos sportininkas Šarūnas Jasikevičius.

Ceremonijoje galėjo dalyvauti ne visi sportininkai, todėl jų prizus atsiėmė treneriai arba federacijų vadovai.

Viso dešimtuko treneriai - Jurijus Moskvičiovas, Zigmantas Živatkauskas, Antanas Sereika, Gintaras Krapikas, Voldemaras Chomičius, Skaistė ir Romaldas Idzelevičiai, Jūratė ir Česlovas Norvaišos, Antaną Jakimavičius ir Stasį Česnauskas - buvo pagerbti ir atskirai, prieš geriausiųjų trejetuko paskelbimą. Vakare tradiciškai buvo pagerbti ir LTOK rėmėjai.

Beje, sportininkų pagerbimo ceremonijoje žadėjo dalyvauti ir Premjeras bei Seimo pirmininkas, tačiau dėl Seime antradienio vakarą svarstytos Vyriausybės programos jie negalėjo atvykti į šį renginį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją