26 metų saugą įvertino ir futbolo specialistai - jis pripažintas geriausiu mūsų šalyje rungtyniaujančiu žaidėju. “Šis titulas reikšmingiausias mano sportinėje karjeroje”, - “Kauno dienai” prisipažino A.Gedgaudas.

Pripažinimo nesitikėjo

- Jūs išrinktas geriausiu Lietuvoje rungtyniaujančiu futbolininku. Sakykite atvirai: širdies gilumoje tikėjotės tokio įvertinimo ar buvote maloniai nustebintas?

- Ši žinia man buvo tikrai netikėta, todėl įvertinimą pavadinčiau malonia staigmena.

- Šiemet iki paskutinio pirmenybių turo “Kaunas” ir Panevėžio “Ekranas” žengė koja kojon. Ar prieš lemiamą dvikovą su panevėžiečiais jautėte didelę įtampą?

- Žinoma. Labai sunku buvo ir psichologiškai, nes iki tų rungtynių mes net tris kartus turėjo pripažinti “Ekrano” pranašumą.

- Kokį įspūdį paliko pagrindiniai konkurentai?

- “Ekranas” - jauna, perspektyvi, puikiai subalansuota ekipa. Futbolininkai kartu rungtyniauja ne pirmus metus, todėl susižaidę. Tai tikrai gero lygio komanda. Apie “Ekraną” daug ką pasako faktas, kad šiemet “Kauną” jis sugebėjo nugalėti tris kartus.

- Kaip apibūdintumėte “Ekrano” aistruolių elgesį lemiamų varžybų pabaigoje, joms pasibaigus?

- Panevėžio komandos gerbėjams buvo nemalonu, kad jų numylėtiniai, iki tol prieš mus šventę pergales, svarbiausių varžybų laimėti negali. Žiūrovų elgesio aš nesureikšminu, išsišokimų nepavadinčiau staigmena.

Čempionų lygoje reikalinga patirtis

- Šį sezoną “Kaunas” Lietuvoje laimėjo viską - LFF taurę, čempionato aukso medalius. Tačiau UEFA Čempionų lygos atrankos turnyre įveiktas tik vienas etapas. Ko komandai trūksta, kad nukeliautumėte toliau?

- Visiems žaidėjams, tarp jų ir man, šiek tiek trūksta meistriškumo, patyrimo. Rungtyniaujant su Švedijos čempionais, Stokholmo “Djurgarden” futbolininkais, mums pritrūko ir sėkmės.

- Kokia Jūsų nuomonė apie mūsų šalies komandose rungtyniaujančius užsieniečius? Kuris iš jų labiausiai patiko?

- Į Lietuvą neatvyksta aukšto lygio legionieriai, nes čia ne ta rinka, ne tie pinigai. Man neblogą įspūdį paliko “Ekranui” atstovavęs Ruslanas Michalčiukas, neblogas buvo ir “Kauno” puolėjas Olegas Mozgovojus, bet jam atsiskleisti sutrukdė trauma. Pernai visai gerai žaidė mūsų puolėjas čekas Martinas Opicas. Iš gerosios pusės paminėčiau ir Vilniaus “Žalgirio” marškinėlius vilkėjusį baltarusį Andrejų Šilo. Bet kurio nors vieno užsieniečio išskirti negalėčiau.

- Lietuvoje buvo susiformavusi nuostata, kad šalies rinktinei sėkmingai gali atstovauti tik užsienyje rungtyniaujantys futbolininkai. Kodėl pastaruoju metu tokia nuomonė keičiasi, rinktinės marškinėlius užsivelka ir tėvynėje žaidžiantys vaikinai?

- Viską sprendžia treneriai, šis klausimas labiau tiktų jiems. Kai kurie užsienio klubuose žaidžiantys lietuviai - tikrai labai geri futbolininkai, bet ir A lygoje yra neblogo meistriškumo žaidėjų.

Dėl konflikto metus nežaidė

- Esate žaidęs užsienio klubuose - Lodzės “Vidzev”, Donecko “Metalurg”, Jerevano “Spartak”. Kur labiausiai patiko, kur nusivylėte?

- Labiausiai patiko Lenkijoje. Klubo, kuriame žaidžiau, struktūra atitiko vakarietišką, futbolininkai turėjo laisvę, niekas neuždarydavo į vadinamuosius karantinus. Ukrainoje be “karantino” neišsiversi.

Negaliu pasakyti, kad kur nors nusivyliau. Įgijau daugiau gyvenimiškos patirties.

- Bet “Metalurg” klube Jūs neišvengėte konflikto, po kurio ilgokai niekur negalėjote žaisti.

- Viskas įvyko dėl mano kaltės. Donecko komandoje aš negaudavau žaisti, pradėjau nervintis. Klubo savininkas turėjo ekipą ir Armėnijoje, todėl išsiuntė mane į Jerevaną. Tačiau “Spartak” ekipai aš atstovavau tik tris kartus. Reikėjo man nesikarščiuoti, pakentėti, bet psichologinė įtampa padarė savo, aš grįžau į Lietuvą. Dėl to vienerius metus negalėjau niekur žaisti.

- Jūsų komandos draugas Vadimas Petrenka, prieš dvejus metus vilkėjęs Olomouco “Sigma” marškinėlius, buvo nustebintas nesveikos konkurencijos tarp Čekijos komandos futbolininkų. Ar užsienyje patyrėte kažką panašaus?

- Niekur nepajutau nesveikos konkurencijos apraiškų. Taip nebūdavo, kad komandos draugai tyčia neperduotų kamuolio, ignoruotų.

- Koks futbolas Jums arčiausiai širdies?

- Man imponuoja techniškas futbolas. Toks, kokį demonstruoja Ispanijos čempionato komandos. Pirmenybę teikiu pietietiško stiliaus žaidimui.

- Vienus futbolininkus traumos tiesiog persekioja, kitus - aplenkia. Prie kokių priskirtumėte save?

- Šio sezono pradžioje turėjau nedidelę nugaros traumą, bet rimtų sužeidimų pavyksta išvengti. Todėl galiu teigti, kad kol kas traumos mane aplenkia.