Šią savaitę šalies sostinėje Manamoje Molotovo kokteiliais ginkluoti protestuotojai susirėmė su vietos jėgos struktūromis, kurios, savo ruožtu, atsakė guminėmis kulkomis ir ašarinėmis dujomis.

„Žinau tik tiek, kad keli vaikėzai susirėmė su policija“, – taip vėl paaštrėjusią situaciją Bahreine įvertino B. Ecclestone'as.

„Mes planuojame vykti. Visuomet sakiau, kad jei ten ir kils drama, tai tik metinių proga, kad būtent tuomet gali būti kažko imtasi. Žmonės ten tikri, kad po dviejų mėnesių rengianti lenktynes nekils problemų“.

„Komandos nereiškia jokio susirūpinimo. Atrodo, jos patenkintos, kad viskas vyks be problemų. Praėjusiais metais sprendimas nevykti buvo gerokai aiškesnis, tačiau po to daug kas pasikeitė“, - teigė funkcionierius.

„Mes visuomet buvome apolitiški. Bet koks sprendimas bus priimtas vadovaujantis saugumo sumetimais“.

Nuomonės, kad Bahreino GP lenktynės šiemet turi įvykti, laikosi ir Tarptautinė automobilių federacija (FIA).

„Etapo rengimas bus naudingas sprendžiant Bahreino patiriamas problemas“, - pridūrė organizacijos atstovas spaudai.

Dėl praėjusį pavasarį piką pasiekusių neramumų teko atšaukti 2011 m. Bahreino GP lenktynes. Varžybos iš pradžių buvo atidėtos, o metų viduryje apskritai išbrauktos iš čempionato.

Bahreinas su „Formule-1“ susijęs ne tik čempionato etapu. Šalies atstovai užima įtakingus postus FIA, Artimųjų Rytų valstybė per savo investicinė fondą valdo pusę „McLaren“ komandos akcijų.