„Tai yra išskirtinis turnyras. Todėl ir ruoštis jam kasmet tenka ypač kruopščiai. Džiaugiuosi, kad šiais metais jaunuosius tenisininkus pasitiksime atsinaujinę iš esmės. Prieš kelis mėnesius baigėme kortų dangos atnaujinimo darbus, kurie mokyklai kainavo per 400 tūkstančius litų. Tai bus pirmas kartas, kai šio turnyro dalyviai žais ant pasaulyje labiausiai paplitusios hard tipo dangos”, - teigė Šiaulių teniso mokyklos direktorius Ramūnas Grušas.

Be to, anot R. Grušo, šią savaitę mokykloje buvo baigta teniso kortų apšvietimo sistemos rekonstrukcija, kainavusi per 30 tūkstančių litų.

Jau dvyliktą kartą vyksiančio turnyro pagrinde varžysis po 32 vaikinus ir merginas. Antra tiek tenisininkų išbandys jėgas šį sekmadienį prasidėsiančiose kvalifikacinėse varžybose.

Pirmoji vaikinų turnyro raketė bus serbas Pedja Krstinas (ITF 33), o dar šeši į turnyrą užsiregistravę tenisininkai šiuo metu patenka tarp šimto pajėgiausių aštuoniolikmečių pasaulio tenisininkų. Be to, trys žaidėjai jau turi ir ATP reitingus - minėtasis P. Krstinas yra 1156-as, italas Matteo Donatti - 1218-as, o šveicaras Alexander Ritschard - 1508-as.

Pajėgiausia merginų turnyro žaidėja - austrė Barbara Haas, šiuo metu užimanti 74-ą ITF jaunių reitingo vietą. Trys jos varžovės į Šiaulius atvyks jau turėdamos WTA reitingus - rusė Aliona Tarasova yra 1026-a, italė Camilla Rosatello - 1087-a, o ukrainietė Viktorija Luškova - 1206-a.

Šis turnyras Šiauliuose vyksta jau dvyliktus metus. Iki 2008 m. tenisininkai kovojo dėl Šiaulių miesto mero taurės, o 2009 m. varžybos buvo pervadintos į Aivaro Balžeko atminimo taurę. 2011 m. turnyrui suteikta antra ITF kategorija.

2003 metais dėl Šiaulių miesto mero taurės varžėsi dabartinė pirmoji pasaulio raketė ir šių metų atviroje Australijos čempionato nugalėtoja Viktorija Azarenka. Tuomet keturiolikmetė baltarusė, kartu su tautiete Olga Govorcova, nugalėjo merginų dvejetų varžybose. Vienetų turnyre V. Azarenka suklupo ketvirtfinalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją