Pirmasis kėlinys buvo įvairus ir abi komandos turėjo neblogų šansų pasižymėti. 17-ą minutę „raudonųjų velnių“ saugas Antonio Valencia po reido, pataikė į virpstą, o jau 21-ą minutę FC „Liverpool“ futbolininkai kėlė kampinį ir Danielis Aggeris stipriu smūgiu galva pelnė pirmą įvartį - 1:0.

Visgi „Manchester United“ žaidėjai dar iki pertraukos sugebėjo atsigriebti - 39-ą minutę po idealaus Rafaelio perdavimo smūgiu į artimąjį kampą Pepę Reiną nuginklavo Ji-Sung Parkas.

Antrasis kėlinys vyko atsargiau, tačiau jo gale sėkmė nusišypsojo „raudoniesiems“ – 87-ą minutę Dirkas Kuytas po Andy Carrollo perdavimo lengvai įveikė Davidą De Gea. Dar po kelių minučių A. Carrollas galėjo įtvirtinti saviškių pergalę, bet jo smūgiuotas kamuolys pataikė į skersinį.

Šiek tiek ankščiau prasidėjęs mačas Londone, kur sostinės derbyje susigrūmė „Queens Park Rangers“ ir „Chelsea“ klubai, pasibaigė pastarojo pergale – vienintelį mačo įvartį iš 11 m. baudinio įmušė Juanas Mata.

FA taurėje po „Brighton“ kojomis krito „Premier“ lygos klubas „Newcastle“.

78-ą minutę Willas Buckley, puikiai prasivaręs kamuolį iš dešiniojo į kairįjį flangą, apgavo Yohaną Cabay3 ir stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus - 1:0.

Iki rungtynių pabaigos Alanas Pardew dar atliko tris keitimus, bet ir jie nepadėjo – „Brigthton“ pateko į geriausiųjų šešioliktuką.

Rezultatai:

FC „Liverpool“ 2 – 1 „Manchester United“
21‘ [1 – 0] Daniel Agger
39‘ [1 – 1] Ji-Sung Park
87' [2 - 1] Dirk Kuyt

„QPR“ 0 – 1 „Chelsea“
62‘ [0 – 1] Juan Mata (11 m)

„Brighton“ 1 – 0 „Newcastle“
78‘ [1 – 0] Michael Williamson (į savo vartus).