P.Vanago teigimu, bent vienoms Olimpinėms žaidynėms jie norėtų ruoštis Lietuvoje, tačiau Kaune esanti "Ledo arena" treniruotėms kol kas nėra visiškai pritaikyta. "Reikia įrengti naują šildymo ir ventiliacijos sistemą, antraip treniruojantis dabartinėse sąlygose padidėja traumų tikimybė, gresia peršalimas. Palyginti su mūsų varžovais, mūsų treniruočių sąlygos apgailėtinos", sako P.Vanagas.

"Ledo arenos" direktoriaus Jono Gulbino teigimu, čiuožyklos remontui reiktų maždaug pusės milijono litų – 360 tūkst. litų reiktų skirti iš miesto biudžeto, tikimasi, kad 230 tūkst. skirs Kultūros ir sporto rėmimo fondas. Už šias lėšas "Ledo arena" ne tik įrengtų naują šildymo ir ventiliacijos sistemą, atvirą čiuožimo aikštelę, bet ir įsigytų dar vieną ledo valymo mašiną.

Kauno meras sako sieksiąs, kad šios lėšos "Ledo arenos" remontui būtų numatytos kitų metų Kauno miesto biudžete. "Tai būtų viena iš geriausių investicijų į čiuožimo sportą – auga jaunoji karta, kuriai reikia treniruotis gerose sąlygose", sako A.Garbaravičius

P.Vanagas ir M.Drobiazko taip pat čiuožykloje pageidautų treniruotis vakarais savaitgaliais, tad dar reiks rasti lėšų darbuotojų algų priedams. Ledo nuomos valanda ,,Ledo arenoje” kainuoja nuo 200 iki 260 litų. M.Drobiazko teigimu, Maskvoje ledo nuoma siekia apie 250 dolerių už valandą.

Čiuožėjų pora teigė jau pradėjusi originalios programos, kurią rodys olimpiadoje, pastatymą. Kol kas M.Drobiazko ir P.Vanagas treniruojasi Vilniuje. Jų trenerė į Lietuvą atvažiuoja kas 10-14 dienų.

Šokėjai džiaugėsi, jog į dailiojo čiuožimo žvaigždžių pasirodymą "Misterija" Kauno sporto halėje bilietai buvo išgraibstyti. Šio renginio iniciatoriai pažadėjo kitais metais šiame mieste surengti du pasirodymus.

M.Drobiazko ir P.Vanagas jau nebeslėpė, jog šou metu jie rodys numerį, 2000 metais atnešusį jiems bronzą. Antroje dalyje čiuožėjai pasirodys su špagomis, kai kurie šio šokio triukai bus panaudoti olimpiadai ruošiamoje programoje.

M.Drobiazko ir P.Vanagas suteikė galimybę "Misterijoje" kartu su pasaulio žvaigždėmis pasirodyti perspektyviam Lietuvos čiuožėjui Aidui Rekliui.

Antradienį startavęs Kaune, ledo žvaigždžių pasirodymų turas Lietuvoje lapkričio 11 dieną tęsis Klaipėdoje ir lapkričio 13-ąją finišuos Vilniuje. Pasaulinio turo metu ketinama aplankyti Suomiją, Austriją, Andorą, Prancūziją, Vengriją, Japoniją ir Ukrainą. Neatmetama galimybė surengti pasirodymą Indijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją