Antro kėlinio antroje pusėje mūsiškiai pirmavo 30:19, bet tada svečiai spurtavo 4:0 ir priartėjo iki 23:30. Vis dėlto dar labiau sumažinti savo persvaros Gintaro Savukyno auklėtiniai jau nebeleido ir laimėjo 34:25.

Lietuva: Vaidotas Grosas, Skirmantas Plėta ir Augustas Strazdas po 5, Aidenas Malšinskas ir Andrius Račkauskas po 4 įvarčius.

Italija: Luizas Felipe ir Demisas Radovčičius po 5, Paquale Maione 4 įvarčiai.

Primename, kad į akistatą su italais lietuviai stojo be keturių pagrindinės sudėties žaidėjų: dėl traumų rungtyniauti negalėjo Mindaugas Andriuška, Remigijus Čepulis ir Valdas Drabavičius, o šeimyninės aplinkybės prisidėti prie nacionalinės komandos sutrukdė Aurelijui Saboniui.

Be lietuvių ir italų, 5-oje Europos zonos kvalifikacijos grupėje dėl vienintelio kelialapio į lemiamą antrą atrankos etapą dar grumiasi ir Šveicarija.

Penktosios grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Šveicarija220064:544
2.Lietuva110034:252
3.Italija300379:980

Dabar sausio 7 d. Lietuvos komanda svečiuose sužais atsakomąsias rungtynes su italais, o sausio 12 ir 15 d. lietuvių laukia dvikovos su šveicarais. Grupės varžybas laimėjusi ekipa kitame atrankos etape susitiks su viena iš šį mėnesį vyksiančiame Europos čempionate dalyvausiančių, bet tiesioginio bilieto į pasaulio pirmenybes nelaimėsiančių rinktinių.

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidento Edžio Urbonavičiaus teigimu, nacionalinei komandai keliamas tikslas patekti į planetos pirmenybių finalinį etapą, kuriame lietuviai vienintelį kartą žaidė 1997 metais ir užėmė 10-ą vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją