LIF narystės suspendavimo atveju Lietuvos sportininkai praras teisę dalyvauti oficialiose varžybose.

Beje, sankcijomis Lietuvai buvo pagrasinta jau prieš Atėnų olimpines žaidynes, tačiau mūsų sportininkų teisė startuoti olimpiadoje buvo išsaugota, kai Kūno kultūros ir sporto departamentas sumokėjo dalį skolos. Vėliau buvo sumokėta ir sąskaita už dopingo procedūras, tačiau dalis skolos dar liko.

Nerasdamas išeities, LIF prezidentas Artūras Jukna praėjusią savaitę pateikė prašymą padengti skolą Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentui Artūrui Poviliūnui, tačiau ketvirtadienį šį raštą svarstęs LTOK vykdomasis komitetas jo nepatenkino.

Komentuodamas susidariusią padėtį, LIF viceprezidentas ir LTOK vykdomojo komiteto narys Algirdas Raslanas sakė, jog dėl tokios padėties kalta LIF vadovo taktika po nuostolingo čempionato pirmiausiai atsiskaitinėti su lietuviais, o skolą FISA atidėti vėlesniam laikui.

"Dėl to labai sumenko mūsų įvaizdis tarptautinėje organizacijoje", - sakė A.Raslanas, kuris yra vienos iš FISA komisijų vadovas ir jaučiasi itin nesmagiai, bendraudamas su FISA vadovybe. Jo teigimu, įsiskolinimas FISA atsirado dėl tarptautinės organizacijos reikalavimo medalius čempionato prizininkams pirkti jų nurodytoje Šveicarijos firmoje.

Analogiškų problemų dėl įsiskolinimo tarptautinei federacijai po Lietuvos surengto aerobikos čempionato dar turi ir Lietuvos gimnastikos federacija. Kiek anksčiau narystės skolų našta buvo prislėgusi Lietuvos šachmatų federaciją.

Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) direktoriaus Valentino Paketūro teigimu, panašių problemų šiuo metu turi dar 8-9 federacijos, tačiau jų opumas priklauso nuo to, kaip skolas traktuoja tarptautinės organizacijos - ar atlaidžiai, ar grasina sankcijomis.

LTOK prezidento A.Poviliūno nuomone, tokia padėtis kelia didelį nerimą ir reikalauja atskiro klausimo sprendimo.

Tuo tarpu LTOK iždininkas Donatas Kazlauskas ją pavadino tiesiog aplaidumu ir nesugebėjimu tvarkytis: "Tai neūkiškumas, nes kiekviena organizacija privalo realiai planuoti savo pajamas ir išlaidas".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją