„Formulėje-1“ 2010 metais debiutavęs ir tuo metu „Williams“ ekipoje lenktyniavęs N. Hulkenbergas šį sezoną praleido būdamas „Force India“ atsarginiu ir vairuodamas daugelio etapų penktadienio treniruotėse.

„Akivaizdu, kad esu patenkintas tuo, kad lieku „Sahara Force India“ ir kitais metais gausiu progą lenktyniauti. Šį sezoną nebuvo lengva viską stebėti iš šalies, tačiau padariau viską, kad padėčiau komandai ir pademonstruočiau savo sugebėjimus“, - taip žinią komentavo vokietis.

„Prieš 2012-uosius esu labai motyvuotas. Norėčiau padėkoti visiems, patikėjusiems manimi ir suteikusiems man šią progą. Nekantriai laukiu darbo žiemą ruošiant mūsų naująjį bolidą ir padedant komandai. Kad kuo greičiau ateitų pirmieji bandymai Jereze“, - pridūrė jis.

Praėjusiais metais N. Hulkenbergas, atstovaudamas „Williams“, pelnė 22 taškus, o sezono akcentu tapo Brazilijos GP etape palankiai susiklosčius aplinkybėms netikėtai iškovota „pole“ pozicija. Geriausias jo rezultatas lenktynėse – Vengrijoje užimta šeštoji vieta.

24 m. amžiaus N. Hulkenbergo kelias į „Formulę-1“ buvo tikrai įspūdingas. 2005 m. vokietis tapo „Formulės-BMW ADAC“ čempionu, 2008 m. laimėjo Europos „Formulės-3“ pirmenybes, o 2009 m. jam niekas neprilygo GP2 serijoje.

„Force India“ lieka ir šiemet „Formulėje-1“ debiutavęs Paulas di Resta, specialistų vertinimas vienu geriausių šių metų naujokų. Prieš tai ketverius metus DTM lenktyniavęs škotas šiemet pelnė 27 taškus, o sezono pradžioje atrodė net geriau už patyrusį komandos draugą A. Sutilą.

„Manau, kad Paulas per savo pirmąjį sezoną atkreipė visų dėmesį. Jo greitis, santūrumas ir lenktyniavimo sugebėjimai patvirtino mūsų lūkesčius, todėl nekantriai laukiame antrųjų metų su juo“, - ekipos pasirinkimą komentavo jos vadovas Vijay Mallya.

„Kalbant apie Nico, mes 2010-ųjų pabaigoje identifikavome jį kaip kylančią žvaigždę ir nusprendėme šio sezono metu įvertinti jo sugebėjimus. Nepaisant riboto laiko automobilyje, jis įrodė nusipelnantis lenktynininko vietos 2012-aisiais“, - teigė indas.

P. di Restos ir N. Hulkenbergo pasirinkimas reiškia, kad po penkerių „Force India“ gretose praleistų metų su komanda atsisveikina A. Sutilas.

„Mūsų nauja sudėtis reiškia, kad atsisveikiname su Adrianu Sutilu, kuris buvo su komanda dar nuo tada, kai ši tik atėjo į sportą. Jis buvo neatskiriama mūsų sėkmės per pastaruosius ketverius metus dalis, ir linkime jam visa ko geriausio ateityje“, - pridūrė V. Mallya.

A. Sutilui lieka du galimi variantai likti „Formulėje-1“ – laisvos vietos „Williams“ ir HRT komandose. Kalbama, kad vokiečiui išlikti sporte turėtų padėti ne tik neabejotini jo sugebėjimai, bet ir turima rėmėjų finansinė parama.