LFF teigimu, Vyriausybei buvo pateiktas ne vienas prašymas ir konkretūs pasiūlymai dėl futbolo infrastruktūros gerinimo, tačiau kol kas nesulaukta jokios paramos, o šalies vadovai ir politikai net nesiteikia atvykti į nacionalinių komandų rungtynes.

"Rungtynių su ispanais rezultatai liudija, kad ir tokiomis sąlygomis kažką galime pasiekti, vadinasi, potencialo turime, - ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius. - Mums vis buvo sakoma, kad pirma pradėtume žaisti futbolą, o tada gausime ir pinigų. Manau, kad rungtynėse su ketvirtąja pasaulio komanda parodėme, kaip žaidžiame".

Komentuodamas per visą pasaulį nuskambėjusius pasišaipymus iš lietuvių stadionų ir ispanams pasiūlytų treniruočių sąlygų, L.Varanavičius sakė, jog tai sumenkins šalies įvaizdį kur kas labiau nei žinios apie lietuvių kriminalinius nusikaltimus ir kitą neigiamą veiklą, nes futbolas yra populiariausias žaidimas pasaulyje.

"Aišku, mes galėjome atiduoti ispanams tą aikštę, kurioje tuo metu treniravosi Lietuvos komanda, o mūsiškius išvežti kur kitur, bet tai buvo gera galimybė įsitikinti, kokia yra reali padėtis", - sakė L.Varanavičius.

Jis atmetė federacijai metamus kaltinimus, kad dėl tokios padėties kalta LFF.

"Niekur pasaulyje federacijos neužsiima stadionų statyba - tai yra valstybės ir savivaldybių reikalas", - teigė LFF prezidentas, akcentavęs, jog tai savo vizito metu sakė ir Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) prezidentas Seppas Blatteris.

LFF generalinio sekretoriaus Juliaus Kvedaro teigimu, pagal stadionų statybą lietuvius jau lenkia ir Papua ir Naujoji Gvinėja, kuri pranešė FIFA iškirtusi džiunglių plotą ir pradėjusi statyti normalų stadioną.

Futbolo vadovai ironizavo, kad į rungtynes su ispanais neatvyko nė vienas iš šalies vadovų, nes tikriausiai suprato, jog nieko nenuveikė futbolo labui.

J.Kvedaras pažymėjo, kad futbolininkai politikams tampa reikalingi tik rinkimams, ir prisiminė, kaip Prezidentas Valdas Adamkus savo kampanijai sukūrė siužetą su vaikais futbolininkais, o Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas po lygiųjų su vokiečiais atėjo fotografuotis, tačiau tuo jo parama ir baigėsi.

Pasak LFF vadovų, kitais metais nacionalinė rinktinė namų rungtynes tikriausiai žais Latvijoje, Rygos "Skonto" stadione, kur bus mielai priimta, o jaunimo komanda rungtyniaus privačiame Vilniaus "Vėtros" stadione, nes Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas neatitinka saugumo reikalavimų - per betonines konstrukcijas bėga vanduo. Tai žinodami, ispanai šįkart netgi atsisakė eiti į VIP ložę.

"Kaune merai keičiasi vieno po kito, bet dėl stadiono niekas nieko nedaro. Man buvo atsakyta, kad dovanojamų kamuolių ir marškinėlių niekam nereikia, o kyšių duoti neturiu iš ko", - sakė J.Kvedaras.

Kaip žinoma, dabartinis Vilniaus "Žalgirio" stadionas baigia savo gyvavimą ir artimiausiu metu bus demontuotas bei perstatytas.

Tačiau naujasis projektas dar nėra galutinai parengtas, o jo tvirtinimas gali užtrukti mažiausiai kelis mėnesius. Pasak L.Varanavičiaus, sunku tikėtis, kad darbai prasidės anksčiau nei kitų metų balandį.

Tokia pati gaišatis tęsiasi ir dėl LFF inicijuoto futbolo komplekso Naujojoje Vilnioje. Dėl gamtosaugininkų prieštaravimų, kad naujasis kompleksas trukdys ežiukų migracijai, projektą teko koreguoti, todėl visą derinimo procedūrą tenka eiti iš naujo.

"Deja, belieka konstatuoti, kad metus jau praradome, nes žolės pasėti nespėjame ir kitą rudenį aikščių neturėsime", - sakė šį projektą kuruojantis LFF prezidentas Gintautas Babravičius.

"Galima daug kalbėti apie politinius dalykus, tačiau reikia vertinti futbolą kaip nacionalinio prestižo reikalą. Juk sportininkai yra didieji mūsų ambasadoriai, o ką gali futbolas, pamatėme šiemet per Europos čempionatą, kuriame dalyvavo latviai. Deja, čia konkurencija yra didelė, ir rezultatams pasiekti reikia didesnių investicijų", - teigė G.Babravičius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją