„Laukia sudėtingi varžovai ir nepalankus tvarkaraštis, bet prižadu, jog nė vienai grupės komandai lengvai neatiduosime taškų“, - sakė salės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Daivydas Kalpokas.

Sieks prasibrauti toliau

Dėl aukštesnio reitingo pasaulio salės futbolo čempionato atrankos turnyrą Lietuvos rinktinė pradeda nuo antro (pagrindinio) atrankos etapo, kur 4-oje atrankos grupėje susitiks su portugalais, slovakais ir prancūzais.

Norint žengti dar toliau lietuviams teks pasirodyti geriau bent už du varžovus. Į atkrintamas varžybas pateks po dvi stipriausias pagrindinio atrankos etapo komandas. Porų nugalėtojai vėliau keliaus į čempionato finalo etapą.

Šeštadienį draugiškose rungtynėse Lietuvos salės futbolininkai išbandė jėgas rungtynėse su Baltarusija. Nors varžovai dvikovą laimėjo rezultatu 2:1, pasak lietuvių trenerio D. Kalpoko, tos rungtynės buvo tiesiog naudinga praktika ir kolektyve išliko pakilios nuotaikos.

„Vyrai su nekantrumu laukia išvykos į Portugaliją. Važiuojame su tikslu patekti į atkrintamas varžybas. Visi futbolininkai praktiškai sveiki, tik Arūnas Šteinas gydosi lengvą traumą“, - sakė rinktinės strategas.

Pasak D. Kalpoko, optimistiškai nuteikia tai, kad pavyko suburti beveik visus pajėgiausius mūsų šalies salės futbolininkus.

„Džiugu, jog rinktinėje matysime tokius didžiajame futbole rungtyniaujančius žaidėjus kaip Artūrą Rimkevičių ir Nerijų Mačiulį. Jų praeityje dažnai trūkdavo. Komandą taip pat sustiprino Anglijoje žaidžiantis vartininkas Mindaugas Labuckas“.

Pradės nuo grupės favoritų

Pirmose atrankos etapo 4-os grupės rungtynėse Lietuvos rinktinės laukia favoritais tituluojami turnyro šeimininkai, 2010 metų Europos vicečempionai portugalai.

„Portugalijos rinktinė bus sunkiai įkandama bet kuriai šios grupės komandai. Slovakai, kaip ir portugalai, šiemet sužaidė 10-12 draugiškų susitikimų. Palyginus, mūsų pasiruošimo galimybės buvo kur kas kuklesnės“, - vertino būsimus varžovus treneris D. Kalpokas.

Paskutinėse rungtynėse lietuvių laukia labiausiai pažįstamas oponentas – Prancūzijos rinktinė. Su šia komanda mūsiškiams per pastaruosius kelerius metus teko susitikti net tris kartus. 2009 metų vasarį Vilniuje vykusiose draugiškose rungtynėse abi rinktinės pasidalijo po pergalę, o šiemet sausį atrankoje į Europos čempionatą pajėgesni buvo prancūzai.

„Tai įveikiamas varžovas, tačiau bus labai kietas riešutėlis. Dvikova su šia komanda bus labai svarbi ir gali būti lemiama. Apskritai laukia nepalankus tvarkaraštis, nes pradėsime nuo favoritų ir jau kitą dieną žaisime ankstyvesnes rungtynes. Tačiau prižadu, jog jog nė vienai grupės komandai nesiruošiame lengvai atiduoti taškų“, - tikino D. Kalpokas.

Lietuvos salės futbolo nacionalinės rinktinės rungtynių tvarkaraštis:

Gruodžio 15 d. (ketvirtadienis)

22.15 val. Portugalija - Lietuva

Gruodžio 16 d. (penktadienis)

19.30 val. Lietuva - Slovakija

Gruodžio 18 d. (sekmadienis)

16.30 val. Prancūzija - Lietuva

Lietuvos salės futbolo nacionalinės rinktinės sudėtis:

Vartininkai:

Mindaugas Labuckas (Londono FC „Baltic", Anglija)
Vitalijus Bajus (Vilniaus „Bekentas")

Gynėjai:

Valentinas Baranovskis („Bekentas")
Tomas Nemanis (Kauno „Nautara")
Audrius Juozaitis (Kazlų Rūdos „SC-STIHL")
Nerijus Mačiulis („SC-STIHL")
Marius Bezykornovas („Nautara")
Jurijus Jeremejevas („Futsal Hamburg”, Vokietija)
Vaidas Garšvinskas (Vilniaus „Penalty.lt")

Puolėjai:

Arsenijus Buinickis („Bekentas")
Arūnas Šteinas („Nautara")
Artūras Rimkevičius („SC-STIHL")
Virmantas Lemežis („Nautara")

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją