Šeštadienį Kaune vykusi draugiška dvikova buvo pagrindinė lietuvių repeticija prieš kitą savaitę vyksiantį Pasaulio čempionato pagrindinio atrankos etapo turnyrą Portugalijoje. Mūsų salės futbolininkų buvo pernai Europos pirmenybių finaliniame etape žaidusi Baltarusijos komanda.

Baltarusiai buvo aktyvesni rungtynių pradžioje ir per pirmąją kėlinio pusę sugebėjo pelnyti du įvarčius. 3 min. po smūgio iš aštraus kampo, o 8 min. smūgiu iš eigos po išmušimo iš užribio.

Vėliau po truputį įsižaidė lietuviai. Artūras Rimkevičius buvo atsidūręs vienas prieš vieną, bet jo smūgį atrėmė vartininkas. Dar pora puolėjo smūgių taip pat grasino varžovų vartams. 15 min. iš baudos smūgio A.Rimkevičius pagaliau sušvelnino atsilikimą. 18 min. į vartų virpstą smūgiu iš toli pataikė Audrius Juozaitis.

Antrajame kėlinyje tęsėsi atkakli ir permaininga kova.

Geriausias progas pasižymėti mūsiškiai turėjo kėlinio viduryje: du kartus atakos nedaug trūko Artūrui Rimkevičiui ir Nerijui Mačiuliui. 29 min. greitoje kontratakoje pastarasis nepasinaudojo tiesiog idealiu šansu – po komandos draugo perdavimo nesugebėjo nukreipti kamuolio į neginamus vartus.

Baigiantis dvikovaibaltarusiai galėjo pasinaudoti atsivėrusiomis spragomis lietuvių gynyboje, bet puikiai sužaidė sėkmingai debiutavęs rinktinės naujokas – Anglijoje žaidžiantis vartininkas Mindaugas Labuckas.

Trečiadienį Lietuvos futbolininkai išvyksta į Portugaliją, kur žais Pasaulio salės futbolo čempionato pagrindinio (antrojo) atrankos etapo 4 grupės rungtynes: gruodžio 15 d. su Portugalija, gruodžio 16 d. su Slovakija ir gruodžio 18 d. su Prancūzija. Po dvi geriausias grupės ekipas pateks į atkrintamąsias varžybas.

Rungtynių statistika

Lietuva – Baltarusija 1:2 (1:2)

Įvarčiai: 3 min. Aliaksandr Černyk (1:0), 8 min. Nikita Andrijevski (0:2), 15 min. Artūras Rimkevičius (1:2).

Lietuva: Mindaugas Labuckas, Vitalij Baj; Valentin Baranovskij, Tomas Nemanis, Audrius Juozaitis, Nerijus Mačiulis, Marius Bezykornovas, Jurij Jeremejev, Vaidas Garšvinskas; Arsenij Buinickij, Arūnas Šteinas, Artūras Rimkevičius, Virmantas Lemežis