Šalies moterų ir vyrų nacionalinių komandų trenerių ataskaitos buvo išklausytos per trečiadienį surengtą Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdį.

Ketvirtąją vietą Europos pirmenybėse Prancūzijoje užėmusių ir į pasaulio čempionatą patekusių Vydo Gedvilo vadovaujamų krepšininkių pasirodymas buvo įvertintas labai palankiai.

Pasak LKF generalinio sekretoriaus Sauliaus Samulevičiaus, savo galimybėmis komanda pasinaudojo maksimaliai kaudamasi be dviejų pagrindinių savo žaidėjų - Jurgitos Štreimikytės ir Ivetos Marčauskaitės.

Kur kas ilgiau posėdyje truko vyrų rinktinės problemų, tarp jų - ir dar nepasibaigusių trenerio paieškų, svarstymas.

LKF prezidentas Algimantas Pavilonis artimiausiomis dienomis ketina susitikti su reprezentacinės komandos stratego posto nenorinčiu užimti ligšioliniu pirmuoju trenerio asistentu šiauliečiu Antanu Sireika.

Kitą savaitę numatomame neeiliniame vykdomojo komiteto susirinkime turėtų būti išspręstas trenerio skyrimo klausimas.

Jau lapkričio 21 dieną lietuviai pradės kito Europos čempionato atrankos varžybas.

24 rinktinės kandidatų paraišką FIBA reikia pateikti iki spalio 12-osios.

Penkerius metus Lietuvos rinktinę treniravęs J.Kazlauskas, be prasto pasirengimo šių metų žemyno pirmenybėms, įžvelgė dar tris nesėkmės priežastis.

Buvo suklysta planuojant daug kontrolinių rungtynių, netikslingai vykta į turnyrą tolimoje Argentinoje. Be to, dėl įvairių priežasčių rinktinė neteko kai kurių pajėgių žaidėjų, pernai sėkmingai rungtyniavusių olimpiniame Sidnėjuje.

Lygindamas pernykštį komandos rengimąsi Sidnėjaus olimpiadai su šiemečiu, treneris pažymėjo, jog 2000-aisiais jis buvo kur kas ilgesnis. Nors Europos čempionatui pradėta rengtis liepos 12 dieną, daugelis nuo pirmųjų stovyklų besidarbavusių krepšininkų neprasimušė į rinktinę.

Kiti žaidėjai prie ekipos prisidėjo tik liepos 23-iąją, o Darius Songaila ir traumą gydęsis Robertas Javtokas - rugpjūčio 16 d., likus porai savaičių iki Europos pirmenybių starto.

Pernai buvo surengta 40 fizinio rengimo treniruočių, šiemet - 14. Ir tai tik tiems kandidatams, kurie dalyvavo visose to ciklo pratybose. Pagrindinis rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius suspėjo pabūti vos keturiose fizinio rengimo treniruotėse, o kai kurie kiti žaidėjai apskritai jų neturėjo.