„Balticos“ vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas prognozuoti būsimų susitikimų baigties nesiima, tačiau užtikrina, kad prieš tokio lygio varžovą komanda gali sužaisti tikrai gerai.

„Juk tai sportas ir jame gali nutikti visko. Bet kuriuo atveju mums tai aukso vertės susitikimas. Visų pirma, vaikinai turės unikalią galimybę pasisemti itin reikšmingos patirties tobulinant savo žaidimą, antra – stipriname komandą naujais žaidėjais, tad galėsime įvertinti tikrąjį jų pajėgumą. Du susitikimai iš eilės, manau, yra optimaliausias variantas pamatyti mūsų galimybes bei priimti sprendimą dėl galutinės komandos sudėties“, – būsimą mačą komentavo D. Medvedevas.

Gardino „Neman“ į Vilnių atvyks su beveik 40 žmonių delegacija. Komanda yra pernai metų Baltarusijos pirmenybių vicečempionė, o šiemet, tikėtina, būsima čempionė. Klubo žaidėjų amžiaus vidurkis yra apie 26 metus, aštuoni jos ritulininkai sudaro nacionalinės komandos branduolį.

Vilniaus „Balticos“ žaidėjai itin laukia susitikimo su varžovu. Komandos kapitono Vadimo Chvoleso teigimu, tai bus tikrai įsimintinos rungtynės.

„Labai įdomu sužaisti su tokio lygio žaidėjais. Nekantrauju pamatyti jų žaidimo techniką, juk tai tikri profesionalai, kurie, neabejoju, parodys solidų žaidimo lygi“, – sakė jis.

Kitą savaitę „Baltica“ pasirodys kiek kitokia: kadangi trys lietuviai šiuo metu atstovauja Lietuvos rinktinę U-20 amžiaus grupėje, jie rungtynėse nežais, be to, nebus ir pagrindinio komandos vartininko Nikiforo Ščerbos. Šį kartą vartuose jėgas išbandys į peržiūrą jau atvykęs naujas žaidėjas Nikita Kitajevas. Taip pat svarbus išbandymas laukia ir peržiūroje esančio gynėjo Valerijaus Žerebakovo bei dar kelių ritulininkų, jau netrukus atvyksiančių išbandyti save „Balticoje“.

Vilniaus „Baltica“ – Gardino „Neman“ draugiškos rungtynės vyks gruodžio 14-15 dienomis 19 val., Vilniaus Pramogų arenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją