Šiose varžybose sportininkas, laimėjęs kata pasirodymą, susigrumia kumitė rungtyje su kitos aikštelės lailyderiu. Po to nugalėtojas vėl kovoja tokiu pat principu iki finalinės kumitė dvikovos. Šiame simultane R.Bublevičius pateko į finalą, tačiau jame buvo priverstas atsisakyti lemiamos kovos dėl ankstesniame susitikime lūžusio šonkaulio.

"Gaila, tačiau auksą Italijos sportininkui teko atiduoti be kovos", - sakė Lietuvos tradicinio karatė-do asociacijos prezidentas Giedrius Dranevičius.

Į Davosą važiavo septyni Lietuvos sportininkai, kurie beveik visose rungtyse užėmė 5-8 vietas.

"Komandinėse ir asmeninėse vyrų kumitė bei asmeninėse moterų kumitė varžybose iki finalo pritrūko vienos pergalės, tad likome per mažytį žingsnelį nuo medalių. Manau, kad tai optimizmą keliantis pasiekimas", - teigė G.Dranevičius.

Varžybose startavo beveik 400 sportininkų iš 35 šalių. Daugiausia medalių iškovojo Italijos, Brazilijos, Lenkijos, Ukrainos ir Rumunijos karatė-do meistrai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją