Jis pažymėjo, kad pastaraisiais metais galutinai susiformavo LTOK veiklos modelis, kuris su kaupu pasiteisino rengiantis ir dalyvaujant Atėnų olimpinėse žaidynėse.

A.Poviliūnas akcentavo, jog pirmąkart šalies olimpinio judėjimo istorijoje taip sėkmingai buvo išspręsti itin opūs finansiniai klausimai.

"Turime įstatymiškai įteisintą mūsų įsteigtos loterijų bendrovės "Olifėja" finansinę paramą, sėkmingai pardavėme LTOK nuostolingas bazes Juodkrantėje ir Pabradėje, o jų pirkėjai įsipareigojo nekeisti bazių paskirties, išmokėjome Vilniaus bankui kreditą ir jau esame LTOK būstinės Olimpiečių gatvėje savininkai", - vardijo pasiekimus LTOK vadovas.

"Ketverių metų ciklą baigiame be skolų, nors vien tik Atėnų žaidynių treniruočių procesui finansuoti per ketverius metus buvo skirta per 10 milijonų litų, o dalyvavimui olimpinėse žaidynėse - 3 milijonai litų. Dar vienas malonus pasiekimas - visi be išimties LTOK rėmėjai pageidauja tęsti bendradarbiavimo sutartis dar vienam olimpiniam ciklui ir dar geresnėmis mums sąlygomis. Visa tai leidžia su optimizmu žvelgti į ateitį", - sakė jis.

Vertindamas Atėnuose pasiektus rezultatus, A.Poviliūnas pažymėjo, kad svarbiausi iškelti uždaviniai buvo įvykdyti, o 2004 metai Lietuvos olimpinės rinktinės nariams buvo sėkmingi.

Jis pažymėjo, kad buvo įgyvendintas tikslas olimpinėse žaidynėse pelnyti tris medalius - Virgilijus Alekna antrą kartą tapo olimpiniu čempionu, o Austra Skujytė ir Andrejus Zadneprovskis iškovojo sidabrą. Tai užtikrino Lietuvai aukštą 45 vietą neoficialioje komandinėje įskaitoje. Be to, 23 sportininkai iškovojo prizines 4-8 vietas, o dar 16 sportininkų pateko į antrąjį aštuntuką.

"Sportininkų pasiekti rezultatai liudija, kad Lietuvos olimpinės rinktinės pasirengimas vyko planingai, vadovaujantis patvirtinta pasirengimo ir dalyvavimo XXVIII Olimpiados žaidynėse programa, kurios įgyvendinimą dalykiškai koordinavo Lietuvos olimpinės rinktinės vadovas, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Vytas Nėnius", - sakė LTOK vadovas, teigiamai įvertinęs ir programos "Atėnai 2004" darbo grupės veiklą.

A.Poviliūnas pažymėjo, kad pasibaigus olimpinėms žaidynėms, buvo malonu girdėti trenerių, gydytojų, mokslininkų ir vadybininkų komentarus, jog geriausiems sportininkams buvo sudarytos reikiamos sąlygos rengtis pagrindinėms olimpiados ciklo varžyboms.

Komentuodamas kiek ankstesnį nei įprastai LTOK ataskaitos sesijos surengimą, LTOK vadovas sakė, jog praėjus ketverių metų olimpiniam ciklui reikia, kad naujasis LTOK vykdomasis komitetas turėtų laiko pasiruošti 2005-2008 metų olimpiniam ciklui ir vasario mėnesį galėtų patvirtinti konkrečią 2005 metų veiklos programą bei biudžetą.

Be to, jau sausio mėnesį jaunųjų Lietuvos žiemos sporto šakų atstovų laukia septintasis Europos jaunimo žiemos olimpinis festivalis Šveicarijoje, o šis žiemos sporto sezonas yra pagrindinis rengiantis Turino žiemos olimpinėms žaidynėms, iki kurių beliko 490 dienų.

"Man, kaip LTOK vadovui, tai buvo jau ketvirtoji kadencija, o už pačius sėkmingiausius olimpinius metus noriu padėkoti visiems Olimpinio komiteto nariams, miestų ir rajonų sporto padalinių vadovams, rėmėjams, visoms sporto šakų federacijoms, žiniasklaidai ir ypač LTOK direktoratui, - sakė A.Poviliūnas. - Tai, kad Olimpinį komitetą vertina valstybės vadovai ir sporto visuomenė, yra Jūsų nuopelnas".

LTOK generalinės asamblėjos sesijoje dalyvauja 81 iš 109 narių. LTOK veikla 2004 metais balsų dauguma įvertinta gerai.

Išklausius ataskaitą bei revizijos komisijos ir iždininko pranešimus, sesijoje bus surengti naujos LTOK vadovybės - prezidento, viceprezidento, generalinio sekretoriaus bei vykdomojo komiteto - rinkimai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją