Vokietijos komanda iš Bremeno „Gruen-Gold-Club“ užėmė ketvirtą vietą, antroji „Žuvėdros“ komanda liko penkta, austrai „HSV Zwolfaxing“ – šešti.

Taip nusprendė septyni teisėjai, tarp jų – Lietuvos atstovė Jūratė Norvaišienė. Keturi teisėjai „Žuvėdrai“ skyrė pirmąją, trys – antrąją vietą.

Išvydusi šiuos vertinimus, iš vietos pašoko ir rankas į viršų iškėlė čempionatą stebėjusi pirmenybių globėja prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji užkabino medalius prizines vietas laimėjusioms komandoms.

Pergalę laistė šampanu

Po apdovanojimų „Žuvėdra“ pateko į siautulingą linksmybių sūkurį: fotografavosi su prezidente, vaišinosi šampanu, nuo lubų byrant konfeti, džiaugėsi laimėta taure.

„Mes - numeris vienas pasaulyje“, - skambant legendinei „Queen“ dainai „Mes čempionai“, šaukė „Žuvėdros“ vyrai.

„Šito labai norėjome, mums labai reikėjo dėl įvairių priežasčių. Dabar kolekcija labai graži – septyni Europos, septyni pasaulio čempionatų medaliai. Atrodo, kaip ir viskas padaryta“, - kalbėjo „Žuvėdros“ vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

S. Idzelevičienė teigė, kad jai smagiau laimėti svetimoje valstybėje, o ne namuose. „Lietuvoje norėjosi taip šokti, kad nebūtų ant ribos, kad nesakytų, jog padėjo sienos“, - teigė ji.

Trenerė sakė savo auklėtiniams neturinti priekaištų. Tačiau ilgai švęsti „Žuvėdrai“ neteks - jau pirmadienį ansamblis rinksis į treniruotę, mat Naujųjų išvakarėse laukia koncertas Klaipėdoje.

Namų sienos ne visada padeda

„Visi giliai širdyje tikrai tuo tikėjome, galvojome, kad savos sienos gali pagelbėti. Visada į varžybas einame su nusiteikimu, kad esame geriausi“, - DELFI sakė pirmąkart pasaulio čempionu tapęs šokėjas Vilius Ignatavičius. „Kažkas baisaus, atrodo, kad visą dieną vaikštai ant adatų“, - jausmą šokant namuose apibūdino V. Ignatavičius.

„Pasaulio čempione tapau antrąkart – pirmąkart laimėjau prieš trejus metus. Tikėjomės laimėti, galvoju, sienos padėjo. Šokant namuose slegia atsakomybė, bet labai malonu, kai žmonės palaiko, visa salė atsistoja ir ūžia. Tai labai padeda“, - sakė šokėja Viktorija Šutko.

Pasak jos, kad nugalės, komanda jautė iškart po šokio, tačiau kad tuo įsitikintų, reikėjo sulaukti teisėjų verdikto. V. Šutko teigimu, laimėjimo akimirkos padeda pamiršti, kaip buvo sunku treniruotėse.

Iki šiol Klaipėdos „Žuvėdra“ buvo šešis kartus triumfavusi pasaulio pirmenybėse, septyniskart tapusi Europos čempione.

Šia čempionatas pusei pirmos „Žuvėdros“ komandos šokėjų bus paskutinis – po jo daugelis šokėjų iš kolektyvo pasitrauks dėl amžiaus, darbų ar šeimos. Laisvas vietas geriausioje Lietuvos ir viename tituluočiausių pasaulio šokių kolektyvų užims pažangiausi antros „Žuvėdros“ komandos šokėjai.

Demonstravo „Uraganą“

Pirmoji „Žuvėdros“ komanda pagal roko grupės „Scorpions“ melodijų motyvus atliko kompoziciją „Uraganas“. Tiek pusfinalyje, tiek finale „Žuvėdros“ šokius sausakimša „Siemens arena“ įvertino atsistodama. Antroji komanda demonstravo kompoziciją „Cuba“ ir sulaukė ne ką mažesnio publikos palaikymo.

Čempionatą pirmoje eilėje stebėjo prezidentė D. Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Irena Degutienė, prezidentas Valdas Adamkus. „Mes didžiuojamės jumis“, - Lietuvos žmonių vardu „Žuvėdrą“ sveikino D. Grybauskaitė. Prezidentė ypač dėkojo tiems šokėjams, kuriems čempionatas paskutinis. „Jūs būsite ir esate mūsų žuvėdros“, - sakė šalies vadovė.

Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionate dalyvavo 18 ansamblių iš Vokietijos, Olandijos, Rusijos, Austrijos, Mongolijos, Anglijos, Čekijos, Vengrijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją