Prieš burtų traukimą visos būsimo čempionato dalyvės buvo surikiuotos į keturis krepšelius - pirmą, antrą, trečią ir ketvirtą. Į kiekvieną (A, B, C ir D) grupę pateko po vieną ekipą iš skirtingo krepšelio.

B grupėje - net trys grandai

Burtus traukė buvę futbolininkai - vokietis Horstas Hrubeschas, prancūzas Zinedine'as Zidane'as, olandas Marco van Bastenas ir danas Peteris Schmeichelis.

Neabejotinai stipriausia pagal sudėtį bus B grupė, kurioje varžysis Olandijos, Danijos, Portugalijos ir Vokietijos rinktinės.

Tuo metu mažiausiai grėsmingai atrodo A grupė. Joje dėl dviejų kelialapių į ketvirtfinalį kovos šeimininkės Lenkijos, Čekijos, Graikijos ir Rusijos atstovai.

Praėjusių pirmenybių nugalėtojai ispanai pateko į C grupę, kurioje jiems kompaniją palaikys airiai, kroatai ir italai, o visada ambicinga Anglijos komanda žais D grupėje kartu su Ukraina, Prancūzija ir Švedija.

Į antrą varžybų etapą, ketvirtfinalį, iš kiekvienos grupės pateks po dvi pajėgiausias komandas.

Visos grupės:

ABCD
LenkijaOlandijaIspanijaUkraina
ČekijaDanijaAirijaPrancūzija
GraikijaPortugalijaKroatijaŠvedija
RusijaVokietijaItalijaAnglija


A grupės mačai vyks Varšuvoje ir Vroclave (Lenkijoje), B grupės - Charkove ir Lvove (Ukrainoje), C grupės - Gdanske ir Poznanėje (Lenkijoje), D grupės - Kijeve ir Donecke (Ukrainoje).

Atidarymo rungtynės - Lenkija prieš Graikiją

Ceremonijoje dalyvavo Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovičius, jo pirmtakai Leonidas Kravčiukas, Leonidas Kučma ir Viktoras Juščenka, UEFA vadovas Michelis Platini, visų būsimų čempionato dalyvių federacijų prezidentai ir vyriausieji rinktinių treneriai bei daugybė kitų garbingų svečių.

Jos metu buvo pristatytas oficialus turnyro kamuolys „Tango-12“, taip pat - Henri Delaunay vardo taurė, kuri atiteks nugalėtojams.

Pirmenybes atidarys rungtynės Varšuvoje, kuriose birželio 8 dieną susitiks Lenkijos ir Graikijos futbolininkai. Iškart po šios dvikovos savo jėgas Vroclave išmėgins kitos dvi A grupės atstovės - Čekijos ir Rusijos ekipos.

Senojo žemyno pirmenybėse Lenkijoje ir Ukrainoje vyks birželio 8 - liepos 1 dienomis.

Šis turnyras bus paskutinis toks, kuriame varžysis tik 16-a rinktinių. Nuo 2016 metų, kai pirmenybės vysk Prancūzijoje, dalyvių skaičius bus padidintas iki 24-ių.

Primename, kad Europos čempionų titulą gins Ispanijos futbolininkai, kurie 2008 metais finale Vienoje 1:0 įveikė Vokietiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)