"Jūsų pasiekimai puošia ir jus, ir Lietuvą", - sakė premjeras, pažymėdamas, kad mūsų šalies sportininkų užimta 50-oji vieta tarp beveik 140 dalyvavusių valstybių yra aukšta ir garbinga.

Parolimpinės misijos vadovo ir Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) generalinio sekretoriaus Vido Stankevičiaus teigimu, septyni medaliai tokiai nedidelei delegacijai, kurią sudarė 20 sportininkų, yra puikus pasiekimas.

"Tikimės, kad ateityje Vyriausybė ir kitos valstybės institucijos padės ruošiantis kitoms žaidynėms. Mes pažadame, jog nepadarysime gėdos Lietuvai", - sakė V.Stankevičius.

Sportininkams ir jų treneriams premijos skirtos Vyriausybės nutarimu.

Rutulio stūmikei Aldonai Grigaliūnienei, iškovojusiai vienintelį aukso medalį Atėnuose ir pagerinusiai pasaulio rekordą, atiteko 40 tūkst. litų, o parolimpiniam vicečempionui plaukikui Kęstučiui Skučui - 20 tūkst. litų. Jų treneriai gavo perpus mažesnes premijas.

Bronzos medalių laimėtojams - maratono bėgikui Linui Balsiui, 10 kilometrų bėgikui Kęstučiui Bartkėnui bei dziudo imtynininkui Jonui Stoškui atiteko po 15 tūkst. litų.

Disko metiko Rolando Urbono bronzos apdovanojimas įvertintas 13 750 litų, o Algirdo Tatulio - 12 500 litų.

Visiems parolimpinių žaidynių prizininkams įteiktos ir vardinės A. Brazausko dovanos - šveicariški laikrodžiai.

Neliko pamiršti ir kiti Atėnų žaidynių dalyviai - lengvaatlečiai Vytautas Girnius, kuriam ši parolimpiada buvo jau penktoji, Sigita Markevičienė, Tomas Kairys, Malda Baumgartė, Andrius Kalvelis, Dangutė Skėrienė, sunkiaatletis Dmirtijus Archipovas bei golbolo (aklųjų riedulio) komanda - Arvydas Juchna, Egidijus Biknevičius, Saulius Leonavičius, Genrikas Pavliukianecas, Algirdas Montvydas ir Marius Zibolis.

Sportininkams, jų treneriams bei delegacijos vadovams buvo įteiktos vardinės Ministro Pirmininko dovanos.

"Atėnuose stengėmės ne tik dėl savęs, bet ir dėl visų Lietuvos žmonių", - sakė Parolimpinės delegacijos vadovas ir LPOK prezidentas Vytautas Kvietkauskas, pažymėdamas, kad sportininkams teko įveikti ne tik varžovus, bet ir savo pačių negalią.

Dėkodamas A. Brazauskui už paramą ir dovanas, V. Kvietkauskas premjerui įteikė suvenyrinį olimpinį medalį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją