„Noriu pagirti visaginietį Romą Fridriką. Jis su treneriu atlieka didžiulį darbą.

Pernai, dėl sveikatos sutrikimo nepatekęs į Lietuvos olimpinį sporto centrą, Romas nenuleido rankų ir stipriai patobulėjo. Jis subrendo ir sutvirtėjo. Dabar Romas gerą imtynių techniką gali paremti ir jėga.

Jis pakankamai lengvai „atjungia“ varžovo rankas, eina į priekį ir „pramušinėja“, kaip sako imtynininkai, rankas iš apačios. Tą pačią akimirką jis nedvejodamas gali atlikti metimą per dubenį ar kokį kitą metimą“, - trenerio Vitalijaus Nagovicino auklėtinį giria šalies jaunių rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas.

Kalbėdamas apie Justą Petravičių, rinktinės treneris pažymėjo, kad buvęs tauragiškis per kažkokį nesusipratimą per vėlai pateko į LOSC.

„Padarėme klaidelę, kad nepaėmėme šio talentingo atleto ankščiau. Justinui dar daug reiks arti, kad pasiektų aukštą lygį, tačiau jis turi vieną retą Dievo dovaną – psichologinį stabilumą. Kaip besiklostytų kovos eiga, Justinas laikosi užsibrėžto plano, nepanikuoja ir ieško savo sprendimų“, - pasakoja O. Antoščenkovas.

Kiti mūsų jaunieji atletai Tauras Liaugminas (69 kg), Jonas Paulauskas (46 kg) ir Aistis Liaugminas (32 kg) Ukrainoje pasirodė kukliau – jie iškrito po pirmų dvikovų.

Tarptautiniame turnyre Mukačeve kovojo 162 imtynininkai iš Ukrainos, Vengrijos, Moldovos, Rumunijos, Slovakijos ir Lietuvos.

Kristupas Šleiva
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją