Sąskaitoje – rekordas ir du parolimpiniai normatyvai

„Labai malonu, kad mano pastangos nenuėjo veltui ir buvo įvertintos taip pat, kaip gerų, stiprių sportininkų“, – DELFI teigė R. Adomaitienė.

Pirmadienį gėlių puokštėse skendusią 43-ejų lengvosios atletikos trenere uostamiestyje dirbančią specialistę sveikino prezidentas Valdas Adamkus, Seimo pirmininkė Irena Degutienė, ministerijų ir sporto institucijų vadovai.

Geriausių šalies neįgaliųjų sportininkų apdovanojimo iškilmėse R. Adomaitienė buvo svarbiausias asmuo, bet pačiai klaipėdietei lemiami bus kiti – parolimpiniai – metai.

R. Adomaitienė yra įvykdžiusi jau du Londono parolimpinių žaidynių normatyvus: šuolių į tolį ir ieties metimo. Sausį Naujojoje Zelandijoje vykusiose planetos pirmenybėse lietuvė į tolį nušoko 4,64 m ir ne tik tapo čempione, bet kartu užfiksavo planetos rekordą. Medalį R. Adomaitienė pelnė ir ieties metimo sektoriuje.

„Metai buvo labai geri – gražiausi karjeroje. Tikiuosi, kad ir kiti bus ne prastesni“, – sakė sportininkė.

Kiekviena trauma verčia pradėti nuo nulio

Tai, jog R. Adomaitienė vienodai vertina tiek ieties metimo, tiek šuolių į tolį rungtis – joks paradoksas. Būsimoji lengvaatletė nuo mažumės užsiėmė daugiakove.

Tačiau tragiška automobilio avarija 1997 metais sugriovė sportininkės gyvenimą it kortų namelį: R. Adomaitienė neteko vyro ir pati patyrė tiek sužalojimų, kad turėjo iš naujo mokytis vaikščioti.

Vis dėlto jau po pusantrų metų ji vėl pradėjo sportuoti.

„Kito tokio sportininko, kuris šitaip atsiduotų darbui, nesu sutikusi per visą gyvenimą“, – dar ir dabar negali atsistebėti Ramunės mama ir trenerė Algina Marija Vilčinskienė.

Pati R. Adomaitienė neslepia, kad, nepaisant sugrįžimo, neįgaliųjų sportas iš jos pareikalauja kur kas daugiau pastangų ir valios nei reikėdavo ankstesniais laikais.

„Laimėti tarp neįgaliųjų yra žymiai sunkiau, nes visas tavo įdirbis ir pasiruošimas gali nieko nereikšti. Sveikųjų sporte taip pat būna daug traumų, bet pasigydai ir žinai, kad jau esi sveikas. O neįgaliajam sportininkui po kiekvienos traumos iškyla didžiuliai sunkumai, ypač psichologiniai. Viskas staiga nueina vėjais, nes pradedi savimi nepasitikėti, nežinai, ką tavo kūnas tau iškrės“, - aiškino R. Adomaitienė.

Sportininkei netrukus taip pat teks kovoti pačiai su savimi – gruodį jai bus operuojamas įplyšęs rankos raumuo. Tačiau R. Adomaitienė teigia jau pasimokiusi iš ankstesnių klaidų, pakvietusi į pagalbą psichologą ir ramiai laukianti Londono parolimpinių žaidynių.

„Tikiuosi, viskas spės sugyti, ir Londone jau galėsiu mėtyti ietį. Tokia yra mano svajonė“, – sakė lengvaatletė.

Geriausių 2011 metų Lietuvos neįgaliųjų sportininkų dešimtukas

Ramunė Adomaitienė (lengvoji atletika)

Genrikas Pavliukianecas (golbolas)

Mantas Brazauskis (golbolas)

Donatas Dundzis (lengvoji atletika)

Irena Perminienė (lengvoji atletika, rankų lenkimas)

Dangutė Skėrienė (lengvoji atletika)

Gluosnė Norkutė (lengvoji atletika, plaukimas)

Kęstutis Skučas (plaukimas)

Barbora Šilkinytė (plaukimas)

Karolina Lingytė (krepšinis).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją