Laisvas vietas geriausioje Lietuvos ir viename tituluočiausių pasaulio šokių kolektyvų užims pažangiausi antros „Žuvėdros“ komandos šokėjai.

„Manau, kad atėjo tas momentas, kai reikia pradėti galvoti apie kitus dalykus, užleisti savo vietą kitiems, jaunesniems šokėjams, kurie turi daugiau ambicijų, jaunatviško veržlumo. Kai tu pakankamai daug metų gyveni tuo pačiu rimtu, nebėra to beprotiško azarto, niekad negęstančios ugnelės akyse“, – sakė žinomas „Žuvėdros“ šokėjas Tadas Rimgaila, kuris su kolektyvu praleido penkerius metus.

Pasak kolektyvą paliekančių šokėjų, visi čempionatai yra vienodai svarbūs ir visuose siekiama aukščiausių įvertinimų. Tiesa, šokėjai prisipažįsta, jog artėjantis čempionatas skirsis tuo, jog neabejotinai bus jautresnis. Visgi, išeinantys žinos, jog tai paskutinis jų, kaip „Žuvėdros“ šokėjų, pasirodymas ant parketo.

„Kai prisijungiau prie kolektyvo, mano pirmas čempionatas taip pat buvo Lietuvoje. Tai buvo labai gražus pasisveikinimas namų šokių aikštelėje, o dabar, manau, bus labai gražus atsisveikinimas“, – kalbėjo T. Rimgaila. – Kiekvienas turėtų pereiti „Žuvėdros“ mokyklą, kuri parodo, kas yra sunkus ir juodas darbas, bet tuo pačiu atskleidžia ir gerąją pusę, kuomet tau ploja tūkstantinės minios.“

Pasak „Žuvėdros“ komandos atstovės Jūros Laivytės, dar nėra aišku, kurie antros komandos šokėjai pakeis išeinančius. Gali būti, jog nauja „Žuvėdros“ pirmos komandos sudėtis paaiškės tik po Naujųjų metų, kuomet pasibaigs visi suplanuoti pasirodymai. Tačiau jau dabar aišku, jog kolektyvo vadovams lengva nebus.

„Būna sunku, kai šokių kolektyvą palieka didelė jo branduolio dalis. Tuomet reikia nemažai laiko, kad į komandą visiškai įsilietų nauji nariai, o senieji – priprastų prie naujų. Tai yra sunkus ir ilgas darbas, reikalaujantis nemažai kantrybės. Iš dalies antra „Žuvėdros“ komanda ir buvo kuriama tam, kad jos nariai, esant poreikiui, galėtų pereiti į pirmą komandą. Labai svarbu, jog į tokį stiprų kolektyvą ateitų puikiai ne tik poroje, bet ir dideliame kolektyve šokantys šokėjai“, – aiškino J. Laivytė.

Tuo tarpu T. Rimgaila išeinančių šokėjų įpėdiniams linki, kad niekada nepritrūktų entuziazmo siekti aukščiausio įvertinimo ir visada įsiklausyti į tai, ką sako vadovė.

„Reikia pasikliauti vadove ir būti ambicingam tiek, kad visada norėtum būti geriausias Europoje ir pasaulyje“, – teigė T. Rimgaila, kurio artimiausias tikslas – iš Vilniaus „Siemens arenos“ išeiti aukštai pakėlus galvą su aukso medaliu po kaklu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją