Tokios sumos yra įspūdingos daugeliui stipriausiose žemyno futbolo lygose rungtyniaujančių klubų. Tačiau daug įdomiau tai, kad britų jau neglumina situacija, kai milžiniškus pinigus kainuojantys žaidėjai ekipai aikštėje sugeba padėti vos kelias minutes ar net joje nepasirodo.

Teisinamasi, kad treneriai sudėtį pasirenka atsižvelgdami į futbolininko sportinę formą ar savo taktinius sumanymus. Daug pasako ir „Liverpool“ komandos stratego Kenny Dalglisho žodžiai.

„Į kainas mes nežiūrime. A. Carrollo kaina tikrai nėra mūsų problema, nes mes jį įsigijome pigiau nei pardavėme F.Torresą”.

Taip pat lengvai į savo išleistus pinigus žiūri ir „Chelsea“ klubo savininkas Romanas Abramovičius. Jis be didelių sentimentų iš klubo paleido vilčių nepateisinusį ukrainietį Andrejų Ševčenką. Atrodo, panašus likimas gali ištikti ir kol kas buksuojantį „brangųjį“ F. Torresą – jis taip pat greitai gali būti „nurašytas“.

Tačiau „Liverpool“ ir „Chelsea“ klubų savininkai žino, kad būna ir blogiau. Beveik pusę svaro sterlingo per sekundę uždirbantis „Manchester City“ komandos puolėjas Carlosas Tevezas dažniausiai pats nelabai nori išbėgti į aikštę.