"Situacija tokia, kad nėra laiko žaisti demokratiją bei rinkimus. Yra žmogus, kuris penkerius metus dirbo kartu su Jonu Kazlausku. Jis puikiai pažįsta komandą, spėjo susipažinti ir su Europos krepšiniu, įvairių šalių rinktinėmis", - A.Sireikos privalumus vardijo Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos prezidentas V.Garastas.

Po Europos čempionato Turkijoje atsistatydinęs J.Kazlauskas taip pat pirmiausia užsiminė apie 45 metų A.Sireiką.

Savo nuomonę V.Garastas ketina pareikšti rytoj Vilniuje rengiamame Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdyje, į kurio darbotvarkę įtrauktos ir naujojo trenerio paieškos.

Nors jau kitą mėnesį, lapkričio 21-ąją, Lietuvos krepšininkų laukia 2003-ųjų Europos čempionato atrankos turnyro pirmasis mačas, LKF prezidentas ir šalies vyrų rinktinės rėmimo fondo direktorius Algimantas Pavilonis dar abejoja, ar posėdyje paaiškės treneris.

"Pirmiausia reikės nutarti, kokia tvarka bus renkamas arba skiriamas naujasis treneris. Tai nustatys vykdomasis komitetas, - dėstė A.Pavilonis. - Be to, už pasirodymą Europos krepšinio čempionatuose trečiadienį dar atsiskaitys J.Kazlauskas bei moterų rinktinės treneris Vydas Gedvilas".

Neoficialiomis "Lietuvos ryto" žiniomis, A.Pavilonis jau domėjosi A.Sireikos požiūriu į galimą pasiūlymą dirbti rinktinės treneriu.