Pirmoji čempionato diena pažėrė netikėtumų, kai iš varžybų pasitraukė Baltijos Pulo Lygos antrosios vietos laimėtojas Konstantinas Afanasjevas, pralaimėjęs Žilviniui Cemnolonskiui rezultatu 3:7. Taip pat savo gerbėjus nuvylė ir Marius Jofė, susitikimo pradžioje pirmavęs net 6:1 prieš Marių Abelkį ir per anksti patikėjęs lengva pergale. Rezultatu 7:6 pergalę šventė ir į top-32 pateko M. Abelkis.

Pirmosiose sekmadienio kovose į pusfinalius pateko Domas Mineikis, įveikęs Arvydą Vilčinską (9:4), Marius Šiaudkulis, nugalėjęs Daumantą Dieninį (9:4), Henrikas Strolis, laimėjęs prieš Roką Grikšelį (9:5) ir Mantas Nedzvieckas, įveikęs Haroldą Nevidauską (9:6).

Pusfinaliuose tarpusavy susitiko Domas Mineikis su Henriku Stroliu ir Marius Šiaudkulis su Mantu Nedzviecku. Po atkaklių kovų H. Strolis turėjo pripažinti jaunojo D. Mineikio pranašumą, kuris į finalą pateko savo varžovą nugalėjęs rezultatu 9:7. Antrojo pusfinalio pradžia vyko taškas į tašką, M. Nedzvieckas nė nemanė lengvai pasiduoti. Tačiau susitikimui įpusėjus sėkmė visiškai perėjo į M. Šiaudkulio pusę. Jis savo priešininką įveikė 9:4.

Finale susitiko Marius Šiaudkulis ir Domas Mineikis. Abu sportininkai buvo nusiteikę itin rimtai, abu norėjo iškovoti Lietuvos čempiono vardą. Varžybos vyko labai apylygiai: pradžioje Marius įgijo kelių taškų persvarą, tačiau Domas netrukus išlygino rezultatą į 5:5. Po sėkmingo išmušimo įkritus devintam rutuliui Marius vėl išsiveržė į priekį, bet Domas nepasidavė. Deja, žiūrovų lauktos kontrolinės partijos neprireikė. Finalinis susitikimas baigėsi 9:7 Mariaus Šiaudkulio pergale.

Moterų grupėje geriausiai pasirodė ir į pusfinalį pateko Anastasija Brikmanė, nugalėjusi Viliją Žukaitytę (7:1), Simona Milišauskaitė, įveikusi Albertą Šimkevičiūtę (7:2), Agnė Jarušauskaitė, laimėjusi prieš Eglę Daunoraitę (7:1)ir Greta Rudžionienė, tik kontrolinėje partijoje šventusi savo pergalę prieš Kamilę Saulytę (7:6).

Pirmąją pusfinalio kovą, į varžybas neatvykus oponentei Gretai Rudžionienei, laimėjo Agnė Jarušauskaitė. Antrajame moterų pusfinalyje Simona Milišauskaitė rezultatu 7:4 įveikė Anastasiją Brikmanę.

Finaliniame susitikime didesnį susikaupimą ir pranašumą nuo pat pradžių demonstravo Agnė Jarušauskaitė. Ji gan nesunkiai (7:2) nugalėjo savo varžovę Simoną Milišauskaitę ir tapo 2011 metų Lietuvos pool-9 čempione.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją