Komandų antros sudėtys ir pustuštės tribūnos - tokį vaizdą buvo galima išvysti kone per kiekvienas rungtynes, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Naujas 2011-2012 metų lygos sezonas neprasidėjo. Kol kas nėra jokių ženklų, kad Baltijos lyga atgims. Kad ji sužlugs - irgi nėra ženklų.

Apie susidariusią situaciją Baltijos lygoje „Lietuvos žinios“ kalbėjosi su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentu Liutauru Varanavičiumi.

- Baltijos lygos projektas tyliai numirė?

- Kol kas niekas nemirė. Su klubais svarstėme įvairius variantus ir jiems pasakėme, kad federacijos nebemato perspektyvos pačios organizuoti šį turnyrą. Pasiūlėme klubams patiems spręsti šią problemą. Šiuo metu vyksta derybos.

- Ar trijų šalių futbolo federacijos dėl nepasisekusio projekto patyrė nuostolių?

- Turėjome įpareigojantį paramos kontraktą ir jo laikėmės. Mes buvome pasižadėję remti turnyrą. Tačiau supratome, kad klubams nelabai reikia tos lygos, kai žaisti jie eina antrų sudėčių. Todėl nebematome prasmės į tai investuoti.

Nuomonės. Turnyro nori, bet dvejoja

Vilma Venslovaitienė, Vilniaus „Žalgirio“ ir A lygos klubų valdybos direktorė

„Šį klausimą derinome su latviais dar vasarą. Mūsų, lietuvių, paklausė, ar norėtume šio turnyro. Atsakėme teigiamai, tik paprašėme derinti tvarkaraštį su mumis. Tačiau, atrodo, viskas tuo ir pasibaigė“.

Aušrys Labinas, Panevėžio „Ekrano“ prezidentas

„Jei Baltijos lyga išliks, mes joje rungtyniausime. O kol neaiškus jos formatas, sunku apie tai kalbėti. Visi klubai pasisako už šį projektą, tačiau niekas nesugeba atrasti visus tenkinančio formato“.

Vidmantas Murauskas, Marijampolės „Sūduvos“ prezidentas

„Turnyras reikalingas, nes yra įdomus. Diskusijų klausimas - varžybų formatas ir tvarkaraštis. Dalį rungtynių reikėtų žaisti sezono išvakarėse, o pagrindinėms kovoms rasti tinkamą datą tvarkaraštyje, kad nesikirstų su kitomis varžybomis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją