„Matėsi komanda ir žaidimas, bet kai turėjome aiškią iniciatyvą, trūko atakų užbaigimo. Varžovai iškart pasinaudojo mūsų klaidomis, mes jų – ne“, - teigė rinktinės vyriausias treneris Vitalijus Stankevičius.

Suklydo pačioje kėlinio pabaigoje

Rungtynes šeimininkai pradėjo aktyviau – po kartą labai pavojingi buvo jų smūgis ir perdavimas iš kairio baudos aikštelės krašto. Vėliau žaidimas po truputį išsilygino ir lietuviai vis labiau įsidrąsino. 33-ią min. šalia vartų iš toli smūgiavo Audrius Brokas, 38-ią min. tiesiai į vartininką kamuolį po baudos smūgio mušė Arvydas Novikovas.

Tačiau baigiantis kėliniui Ukrainai pavyko išsiveržti į priekį. Po tolimo perdavimo Donecko „Šachtar“ klubo saugas Oleksandras Karavajevas dešiniame atakos krašte aplenkė Karolį Urbaitį ir atmetė kamuolį atgal laisvam Kijevo „Dinamo“ ekipos žaidėjui Serhijui Ribalkai, kuris iš 12 metrų smūgiavo tiksliai - 1:0.

„Pradėjome rungtynes šiek tiek susikaustę. Bet vėliau žaidimą išlyginome ir galima sakyti, kad pirmą įvartį varžovai įmušė kontratakoje. Apmaudu praleisti tokiu metu, dėl to pasikeitė tikslai prieš antrą kėlinį“, - sakė rinktinės treneris V. Stankevičius.

Spaudė varžovus iki antro praleisto įvarčio

Po pertraukos lietuvių gretose Jaunių Juozaitį pakeitė Fiodoras Černychas.

„Jauniui pirmame kėlinyje nelabai sekėsi, o Fiodoras sustiprino aikštės vidurį, ir tai davė vaisių. Prireikė laiko įsibėgėti, bet pradėjome varžovus spausti, žaisti trumpais perdavimais ir neblogai pavyko“, - prisiminė V. Stankevičius.

Antras kėlinys prasidėjo pavojingu Dmytro Chomčenovskio reidu kraštu. Tačiau vėliau žaidimą kontroliavo svečiai iš Lietuvos, kurie prispaudė varžovus jų aikštės pusėje. Ukrainos vartininkui Maksymui Kovaliui teko atremti A. Novikovo iš toli spirtą kamuolį, o dar pora mūsiškių bandymų blokavo gynėjai.

67-ą min. lietuviai turėjo geriausią šansą, tačiau kamuolį baudos aikštelėje išsaugojusiam Tadui Eliošiui įmušti sutrukdė vartininkas. Netrukus galva pro šalį smūgiavo A. Brokas, iš toli varžovų vartininką patikrino Karolis Chvedukas.

Neįmuši tu – įmuša tau. Ši nerašyta futbolo taisyklė pasitvirtino 74-ą min., kai po kampinio galva pamuštą kamuolį iš labai arti į vartus pasiuntė neapdairiai laisvas paliktas Jevhenas Šachovas.

„Antrame kėlinyje prireikė šiek tiek laiko įsibėgėti, bet 20-25 minučių tikrai turėjome aiškią iniciatyvą, privertėme varžovų vartininką padirbėti. Deja, suklydome po standartinės padėties ir praleidome antrą įvartį. Po jo komanda dar tarsi palūžo - dar bandė kautis, tačiau labiau iš inercijos, todėl galėjome praleisti ir trečią įvartį”, - antrą rungtynių pusę reziumavo V. Stankevičius.

Trūksta žmogaus, galinčio baigti atakas

Po dvikovos V. Stankevičius teigė, kad daugelis futbolininkų nenuvylė, o analizuodamas nesėkmės priežastis labiausiai išskyrė atakas galinčio sėkmingai baigti futbolininko stygių.

„Didesnę rungtynių dalį tikrai matėsi komanda ir žaidimas. Tačiau kai prispaudėme varžovus trūko atakų baigimo. Neturime žaidėjo, kuris tai galėtų padaryti šaltakraujiškai. Tai ne vien šios rinktinės problema“ - svarstė treneris. – Gal žaidėjams trūksta ir pasitikėjimo savo jėgomis, nes įbridus į nesėkmes, vis sunkiau atsitiesti psichologiškai. Atsiliepė ir nuovargis, nes šią savaitę du kartus žaidėme išvykose ir praktiškai dvi dienas – nuo ryto iki vakaro - praleidome keliaudami“.

Septintose šio atrankos ciklo rungtynėse Lietuvos U-21 rinktinė žaidė jau penktu skirtingu gynybos ketvertu. Pasak V. Stankevičiaus, taip atsitinka ne ieškant tinkamų žaidėjų, o tiesiog kamšant spragas šioje grandyje.

„Ruošiantis ciklui žaidė Paulius Drublionis, tačiau jis patyrė sunkią traumą. Marius Miškinis vienerias rungtynes praleido dėl kortelės, o dabar negalėjo padėti dėl traumos. Aurimas Vilkaitis gerai užsirekomendavo rungtynėse su švedais, bet šią savaitę grįžo į U-19 rinktinę. Daugiau vidurio gynėjų šioje amžiaus grupėje nelabai turime. Net Vytautas Andriuškevičius, Donatas Nakrošius yra labiau krašto gynėjai, o J. Juozaitis – saugas. Tenka suktis iš padėties“, - dėstė treneris.

Kitas oficialias rungtynes Lietuvos U-21 rinktinė žais jau po daugiau nei pusmečio – 2012 metų birželį su Ukrainos ekipa namuose. Rugpjūtį mūsiškiai svečiuosis Suomijoje, o rugsėjį priims pastarąją komandą savo aikštėje.

Rungtynių statistika:

Ukraina U-21 - Lietuva U-21 2:0

Įvarčiai: 45 min. Serhijus Rybalka, 74 min. Jevhenas Šachovas (Ukraina).

Įspėti: 11 min. Karolis Urbaitis, 76 min. Tadas Eliošius (Lietuva).

Lietuva U-21: Emilijus Zubas, Vytautas Andriuškevičius, Jaunius Juozaitis (46 min. Fedor Černych), Donatas Nakrošius, Ernestas Pilypas, Artūras Žulpa (85 min. Ernestas Veliulis), Karolis Urbaitis, Karolis Chvedukas, Arvydas Novikovas, Tadas Eliošius, Audrius Brokas (76 min. Arminas Vaskela). Atsarginiai: Aivaras Bražinskas, Edgaras Žarskis, Karolis Jarmalavičius, Edvinas Petkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją