Kartu su rinktine į Izraelį atvyko Lietuvos tradicinio karatė asociacijos prezidentas, teisėjas Giedrius Dranevičius ir asociacijos sekretorė Jūratė Dranevičienė.

Jeruzalėje apsigyvenę sportininkai, rengiasi dalyvauti kumitė, kata, en-bu ir fuku-go rungtyse. Per pirmą treniruotę Jeruzalėje jie valandą kartojo įvairius pratimus.

„Laiko pasirengimui yra pakankamai. Nemažai sportavome Lietuvoje, dabar kartojame pratimus ir grįžtame į formą“, - pasakojo rinktinės narys N. Motiejūnas.

„Visai neblogai apšilome, susidėliojome paskutinius pasirengimo taškus“, - teigė D. Žibutis.

Po treniruotės sportininkai turėjo pusdienį apžiūrėti Jeruzalės senamiestį. Lietuvos rinktinės nariai ilgai vaikščiojo siauromis gatvelėmis, nuolat prasilenkdavo su ginkluotais kareiviais, kol pasiekė visų Jeruzalės svečių traukos objektą – Raudų siena. Ten žmonės iš viso pasaulio užrašo savo norus ant popieriaus skiautės, kuriai vietą randa tarp istorinės sienos blokų. Ši vieta populiari ir tarp vietos tikinčiųjų, kurie sukuria mistinę atmosferą.

„Nekenčiu tokių vietų, tačiau Raudų siena yra vienintelė iš jų, kuri man patinka. Čia jaučiu savotišką aurą“, - pasakojo antrą kartą Jeruzalėje besisvečiuojantis V. Akimovas.

Jauniausia Lietuvos tradicinės karatė rinktinės atstovė D. Aladaitytė nepaliko savo noro Raudų sienoje, tačiau nusifotografavo su Izraelio kareiviais.

„Buvau vienintelė mergina, todėl negalėjau kartu vaikščioti su vaikinais. Jie nuėjo, o aš nusprendžiau, kad neturiu noro eiti prie moterų, nes vienai nedrąsu. Mačiau, kad tuos norų lapelius vėliau sušluoja, todėl nusprendžiau savo noro nerašyti. Manau, mano norai išsipildys ir be Raudų sienos“, - teigė sportininkė.

Antradienį Lietuvos tradicinio karatė rinktinės nariai surengs paskutinę treniruotė prieš Europos čempionatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją