Anksčiau buvo paskelbta, kad rugpjūčio 18-ąją paimto testo A mėginys leidžia įtarti, jog sportininkas vartojo dopingą, tačiau tiriant B mėginį to nepavyko įrodyti, nes jis buvo pernelyg stipriai užšaldytas ir dėl to suardyta jo struktūra.

"Drausminė procedūra sustabdyta, todėl IOC netaikys jokių sankcijų", - sakoma oficialiame pranešime.

"Padarėme žmogišką klaidą dėl didelio darbo krūvio, nes buvo įvesti trys nauji testai, o mėginių skaičius buvo 50 proc. didesnis", - teisinosi IOC medicinos komisijos vadovas Arnie Ljungqvistas.

Jo teigimu, taisyklėse aiškiai pasakyta, kad sankcijos taikomos B mėginiui patvirtinus A mėginio rezultatus, tačiau šįkart to nepavyko padaryti, nors dėl A mėginio ekspertams nebuvo abejonių.

Tačiau amerikiečiui nepavyks "išlipti iš balos sausam" dėl analogiško atvejo šio mėnesio "Vuelta a Espana" lenktynėse.

Čia paimto B mėginio raudonųjų kraujo kūnelių tyrimas patvirtino, jog 33 metų dviratininkas naudojosi kraujo perpylimo metodu.

Ketvirtadienį jo komanda "Phonak" suspendavo dviratininką, tačiau pareiškė sieksianti, kad būtų patikrintas kraujo dopingo atskleidimo metodo patikimumas.

T.Hamiltonui gresia dvejų metų diskvalifikacija. Jei Tarptautinė dviračių sąjunga (UCI) patvirtins sankcijas amerikiečiui, jis bus pirmasis, nubaustas už kraujo perpylimo metodo naudojimą, nors dėl to įtarimai anksčiau krito ne ant vieno sportininko. Tačiau šio metodo taikymas nebuvo aptinkamas, kol australų hematologai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją