Tarptautinių rungtynių patirtis

Po dvejų rungtynių namuose su U-21 rinktine ir išvykos į Austriją žaisti su Saudo Arabijos U-20 komanda, šį kartą Lietuvos futbolininkų laukia bene rimčiausias išbandymas.

„Stadione bus dešimtys tūkstančių žiūrovų, todėl rungtynių atmosfera labiau primins „A“ rinktinių rungtynes. Tai bus ypač naudinga patirtis Lietuvoje žaidžiantiems futbolininkams. Jie galės pamatyti, kiek jie skiriasi nuo mažiau patyrusių Rusijos „Premjer“ lygos žaidėjų“, - sakė rinktinei šiame mače vadovausiantis treneris R. Žutautas – Tikrai bus nelengva. Gerai žinome, kokia Rusija didelė šalis, ir kokia ji turi žaidėjų pasirinkimą, ir kokį turime mes”.

Prieš kelionę Lietuvos futbolininkai surengė dvi treniruotes Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione. Pasak R. Žutauto, entuziazmo prieš artėjančias rungtynes žaidėjams netrūksta.

„Kiekvienas futbolininkas supranta, jog rungtyniauja už komandą ir už save. Jei žaidėjas turi ambicijų ir nori rungtyniauti aukštame lygyje, ši dvikova – gera proga pasirodyti ir užsirekomenduoti, vis dėlto rungtynes galės matyti visa Rusija. Manau, kad žaidėjams šiuo atveju tai geriausia motyvacija“ , - kalbėjo treneris.

Pasikeitimai sudėtyje

Lietuvos „B“ rinktinės sudėtis prieš kelionę šiek tiek pasikeitė. Komandoje nebus traumą patyrusio saugo Dariaus Miceikos, o į rinktinę žadėjusio atvykti puolėjo Darvydo Šerno neišleido klubas. Komandos gretas papildė saugas Linas Pilibaitis. Jis – vienas iš kelių žaidėjų, kurie šį rudenį atstovavo ir šalies „A“ rinktinei.

„Jie yra nuolatiniai nacionalinės rinktinės nariai, tačiau parodė norą atstovauti Lietuvai ir sutiko prisidėti prie komandos šiame draugiškame mače. Atvykti ruošėsi ir D. Šernas, bet jo klubo Lubino „Zaglębie“ treneris pareiškė, kad atvykęs į „B“ rinktinę prarastų vietą komandos sudėtyje“, - aiškino R. Žutautas.

Komandos taip pat papildė U-21 rinktinei paskutinėse rungtynėse dėl diskvalifikacijos negalėjęs atstovauti gynėjas Vytautas Andriuškevičius. Kviestas ir kitas U-21 rinktinės senbuvis Tadas Eliošius, bet jam sutrukdė liga. Po pertraukos Lietuvos rinktinės aprangą apsivilks Rusijos I lygos klubams atstovaujantys vartininkas Saulius Klevinskas, Tomas Mikuckis, Mindaugas Kalonas, taip pat Valerijus Mižigurskis.

Rusijos „B“ rinktinei šiose rungtynėse atstovaus daugiausiai šalies „Premjer“ lygos žaidėjai. Tarp jų – ir garsioms šalies ekipoms Maskvos „Dinamo“, Maskvos „Spartak“ ar Sankt Peterburgo „Zenit“ priklausantys futbolininkai.

Gynėjas Jevgenijus Makejevas bei saugas Aleksejus Jonovas jau yra debiutavę ir rusų nacionalinėje „A“ komandoje.

Rusijos ir Lietuvos „B“ rinktinių rungtynės vyks lapkričio 12-ą dieną, šeštadienį, nuo 12 valandos. Dvikovą tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.

Lietuvos „B“ rinktinės sudėtis rungtynėms su Rusija:

Vartininkai: Marius Rapalis (Vilniaus „Žalgiris“) ir Saulius Klevinskas (Maskvos „Torpedo“, Rusija).

Gynėjai: Algis Jankauskas („Žalgiris“), Povilas Leimonas (Marijampolės „Sūduva“), Vaidas Slavickas („Sūduva“), Egidijus Vaitkūnas („Žalgiris“), Tomas Mikuckis („Nižnyj Novgorod“, Rusija) ir Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia“, Lenkija).

Saugai: Vytautas Lukša (Tauragės „Tauras“), Marius Papšys („Pribram“, Čekija), Mindaugas Panka (Lodzės „Widzew“, Lenkija), Vaidas Šilėnas („Žalgiris“), Gediminas Vičius (Karagandos „Šachtior“, Kazachstanas), Marius Šoblinskas (Kauno FBK „Kaunas“), Linas Pilibaitis (Dėro ETO, Vengrija) ir Mindaugas Kalonas („Nižnij Novgorod“).

Puolėjai: Deivydas Matulevičius („Žalgiris“), Ričardas Beniušis („Sūduva“) ir Valerijus Mižigurskis (be klubo).

Rusijos „B“ rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Aleksandras Belenovas (Krasnodaro „Kuban“), Jevgenijus Pomazanas (Machačkalos „Anži“) ir Soslanas Džanajevas (Grozno „Terek“).

Gynėjai: Romanas Bugajevas („Kuban“), Andrejus Buivolovas, Andrejus Ješčenka (Nižnij Novgorodo „Volga“), Ali Gadžibekovas („Anži“), Vladimiras Granatas (Maskvos „Dinamo“), Kirilas Kombarovas, Jevgenijus Makejevas (Maskvos „Spartak“) ir Ivanas Taranovas (Samaros „Krylja Sovetov“).

Saugai: Aleksejus Jonovas (Sankt Peterburgo „Zenit“), Dmitrijus Kombarovas („Spartak“), Igoris Koronovas (Naberežnije Čelnų „KAMAZ“), Vladislavas Kulikas („Kuban“), Aleksandras Pavlenka („Terek“), Aleksandras Sapeta („Dinamo“), Olegas Samsonovas ir Jevgenijus Šipicinas („Krasnodar“).

Puolėjai: Aleksandras Prudnikovas („Anži“) ir Zauras Sadajevas („Terek“).

Lietuvos futbolo B rinktinės treniruotė
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją