Lietuvos dviračių plento legendos Diana Žiliūtė, Edita Pučinskaitė, Rasa ir Jolanta Polikevičiūtės nuo dviračio nulipo kiek anksčiau, tačiau iš didžiojo sporto jos nebuvo išlydėtos. Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinio sekretoriaus Vaclovo Šiugždinio iniciatyva, tai bus padaryta šį šeštadienį.

„Su mūsų dviračių sporto įžymybėmis dabar deriname šiuos klausimus. Jau sutiko atvykti pasaulio čempionės ir „Tour de France“ daugiadienių lenktynių čempionės Diana Žiliūtė ir Edita Pučinskaitė. Tiesa, truputį šeimos problemų turi D. Žiliūtė, todėl 100 procentų nėra garantijos, ji šeštadienį pasirodys Muzikiniame teatre“, – sako V. Šiugždinis.

Buvęs ilgametis Lietuvos moterų dviračių rinktinės vyr. treneris panevėžietis Valerijus Konovalovas dėl dalyvavimo kalbasi su Rasa ir Jolanta Polikevičiūtėmis, kurios tuo metu turi nusipirkusios bilietus į Egiptą ir dar neaišku, koks bus jų galutinis sprendimas. Kartu bus pagerbtas ir iš Lietuvos moterų rinktinės vyr. trenerio pareigų išlydėtas V. Konovalovas.

Panevėžio dviračių treke dėl Lietuvos čempionato apdovanojimų rungtyniaus apie 60 dviračių treko meistrų. Lapkričio 10 d. sportininkai kovas pradės 16.30 val. Pačios geriausios mūsų trekininkės tiktai šiandien sugrįžta iš pirmojo Pasaulio taurės varžybų etapo Kazachstane ir joms šis čempionatas bus vienas iš pasirengimo etapų prieš Pasaulio taurės varžybų antro etapo kovas, įvyksiančias gruodžio mėnesį Kalyje (Kolumbija).

Čempionate jėgas bandys Simona Krupeckaitė, Ramūnas Navardauskas, Gediminas Bagdonas, Aušrinė Trebaitė, gal būt gerai jausis ir nuspręs startuoti Vilija Sereikaitė.

„Mes treneriams netrukdome dirbti, per Pasaulio taurės varžybas nereikalaujame tiktai pirmų vietų. Labai džiaugiamės, kad tą daro ir Sporto departamento vadovybė, todėl dviratininkai ir treneriai gali normaliai rengtis svarbiausiems startams. Tikimės, kad mūsų dviratininkės pamažu įsivažiuos, tai rodo ir per Pasaulio taurės varžybas pasiekti neblogi rezultatai, pelnyti olimpinės atrankos taškai.

Į čempionatą esame pasikvietę ir dvi lenkų kompanijas, kurios žiūrės elektronikos įrangą – artėjant Europos dviračių treko čempionatui, jos teiks savo pasiūlymus dėl įrangos nuomos“, – sako Vaclovas Šiugždinis.

Panevėžio muzikiniame teatre bus įteiktos ir septynios nominacijos geriausiems 2011 m. įvairių amžiaus grupių dviratininkams.

Reitingas sportininkus surikiavo taip:

vyrai (elitas) – 1. Aidis Kruopis, 2. Gediminas Bagdonas, 3. Evaldas Šiškevičius;

moterys (plentas, elitas) – 1. Rasa Leleivytė, 2. Inga Čilvinaitė, 3. Aušrinė Trebaitė. trekas (elitas) – 1. Simona Krupeckaitė, 2. Vilija Sereikaitė, 3. Aušrinė Trebaitė;

jauniai – 1. Paulius Šiškevičius, 2. Tautvydas Lenckus, 3. Žilvinas Sapkauskas;

jaunučiai – 2. Vytautas Bikinas, 2. Vladislavas Popovas, 3. Žygimantas Baikštys;

jaunės – 1. Silvija Latožaitė, 2. Rūta Žemaitytė, 3. Eglė Poškaitė;

jaunutės – 1. Rasa Pocytė, 2. Reda Kaulinskaitė, 3. Milda Jankauskaitė.