Sutiks daug pasiekusius varžovus

Būsimi lietuvių varžovai šiame lygmenyje pastaruoju metu demonstruoja puikius rezultatus. 2010-20011 metų žemyno U-19 čempionate Čekijos futbolininkai nužengė iki pat finalo, kur tik po pratęsimo nusileido Ispanijos rinktinei. Pusfinalyje čekai privertė pasiduoti Serbijos ekipą.

Mažiau šiame lygmenyje pasižymėjusi tik Izraelio komanda, tačiau ji pirmą atrankos barjerą dažniausiai įveikia ir žaidžia Elito etape. UEFA U-19 rinktinių reitinge serbai žengia 7-i, čekai - 20-i, o Lietuvos bei Izraelio komandos užima atitinkamai 33-ią ir 35-ą vietas.

Visas keturias komandas šį kartą atstovaus daugiausiai tie žaidėjai, kurie prieš dvejus metus rungtyniavo U-17 čempionate. Čekai jame taip pat nužengė iki finalo turnyro ir pakeliui įveikė Olandijos rinktinę, o serbai iš kovos pasitraukė antrame Elito atrankos etape.

Teks įveikti psichologinius barjerus

Lietuvos U-19 rinktinės treneris Valdas Dambrauskas teigė, kad ruošiantis atrankos varžyboms mūsiškiai dėmesį sutelkė į savo žaidimo tobulinimą.

„Šiose atrankos varžybose favoritai bus varžovai, tačiau mums reikia galvoti apie savo žaidimą ir išnaudoti stipriąsias puses – komandinį žaidimą, fizinį pasirengimą. Turime žaidėjų, kurie jau paragavo aukštesnio lygio futbolo - vartininkai Lukas Lidakevičius, gynėjas Aurimas Vilkaitis, saugai Martynas Dapkus, Arnas Ribokas, Ovidijus Verbickas. Svarbu, kad būtų žaidybinė drausmė ir stengsimės kautis su visais“, - sakė V. Dambrauskas.

Treniruočių stovykloje treneriai iš 22 žaidėjų atsirinko 16, o dar du futbolininkai – gynėjas A. Vilkaitis, kurio anksčiau neišleido Romos „Lazio“ klubas, ir užsienio klubo peržiūroje dalyvavęs Donatas Kazlauskas prie komandos prisijungs vėliau.

Pasak V .Dambrausko, didžiausia problema, kurią prieš varžybų pradžią teks išspręsti treneriams – skirtingas žaidėjų pasirengimas ir psichologiniai sunkumai.

„Šiuo metu rinktinės žaidėjai rungtyniauja skirtinguose lygmenyse – nuo dublerių ir I lygos pirmenybių, nuo A lygos autsaiderių iki čempionų bei užsienio komandų. Todėl bus sudėtinga iš jų parengti darnų mechanizmą. Kitas dalykas – kai kuriems žaidėjams yra psichologinių sunkumų, nes atejo laikas pereiti iš jaunimo į vyrų futbolą, jie yra nežinioje dėl savo ateities“, - dėstė rinktinės strategas.

Pirmaislietuvių varžovais lapkričio 8-ą dieną, antradienį, bus Serbijos futbolininkai, po dviejų dienų (lapkričio 10-ą) mūsiškiai išbandys jėgas su Čekijos komanda, o lapkričio 13-ą turnyrą baigs rungtynėmis su Izraelio ekipa.

Lietuvos U-19 rinktinės sudėtis Europos čempionato atrankos turnyrui:

Vartininkai:

Lukas Lidakevičius („Barnsley“ FC, Anglija),
Rimantas Bogužas (FC „Klaipėda“)

Gynėjai:

Edvinas Girdvainis („Calcio Padova", Italija),
Aurimas Vilkaitis (Romos „Lazio", Italija),
Martynas Jefišovas (FC „Klaipėda“)
Renatas Kapūstinas (FC „Šiauliai“)
Paulius Daukša (Kauno FBK „Kaunas");
Martynas Dūda (Panevėžio „Ekranas“)
Lukas Čerkauskas („Ekranas“)

Saugai:

Markas Beneta (FC „Klaipėda“)
Martynas Dapkus (Haifos „Maccabi“, Izraelis)
Dovydas Norvilas (FC „Klaipėda“)
Ovidijus Verbickas (Sankt Peterburgo „Zenit“, Rusija)
Erikas Grigaitis (Kauno „Atletas")
Deividas Kapustas (FBK „Kaunas“)
Arnas Ribokas („Ekranas“)

Puolėjai:

Donatas Kazlauskas („Atletas“)
Lukas Baranauskas („Atletas“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją