Prastai mačo pradžią sužaidę lietuviai visas rungtynes vijosi varžovus. Ir nors portugalų persvarą buvo pasiekusi ir dviženklį skaičių, antrajame kėlinyje mūsiškiams pavyko prisivyti varžovus, tačiau rungtynių pabaigą skelbianti sirena užfiksavo galutinį rezultatą 31:26 portugalų naudai.

Rezultatyviausiai Lietuvos ekipoje žaidė 8 įvarčius įmetęs Nerijus Atajevas, 4 pridėjo Aidenas Malašinskas, po 2 – Valdas Novickis, Skirmantas Plėta, Mindaugas Andriuška, Gražvydas Juška ir Tomas Eitutis. Po sykį pasižymėjo Darius Jasinskas, Gintaras Cibulskis, Remigijus Čepulis ir Vaidas Drabavičius.

Portugalų gretose išsiskyrė Davidas Tavaresas, pelnęs 7 įvarčius, 4 įmetė Carlosas Carneiro.

Po rungtynių Lietuvos rinktinės strategas Gintaras Savukynas teigė, jog nesėkmingą susitikimo pradžią lėmė pramesti metimai iš patogių padėčių, nuo 6 metrų linijos. Klaidos puolime leido varžovams rengti greitas atakas, kurių rezultate jie sugebėjo atitrūkti nuo mūsiškių.

G. Savukynas sakė, kad vaizdas aikštelėje pasikeitė antrojo kėlinio pradžioje, kuomet pavyko sustyguoti komandinius veiksmus ginantis, o savo vartus neblogai gynė vartininkai Aistis Pažemeckas (8 atremti metimai) ir Vilius Rašimas (4).

Trenerio teigimu, šiose rungtynėse buvo išbandyta kiek neįprasta lietuviams gynybos sistema „6-0“, tokia gynyba ne visada veikė, tačiau tai buvo puiki proga ją išbandyti rimtose rungtynėse.

Kalbėdamas apie rinktinės debiutantus, G. Savukynas išskyrė Valdą Drabavičių ir Darių Jasinską, kurie aikštelėje praleido nemažą rungtynių dalį. Jų pasirodymą treneris įvertino teigiamai, žaidėjai sužaidė pagal savo galimybes ir vaizdo aikštelėje tikrai negadino.

Kitose turnyro rungtynėse šeimininkai norvegai 33:26 nugalėjo Makedoniją.

Penktadienį lietuvių laukia akistata su Norvegija, o šeštadienį – su Makedonija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją