Penkta turnyro raketė aštuoniolikmetis Julius Gotovskis 6:4, 4:6, 6:1 įveikė metais jaunesnį Adrianą De Silvą iš Trinidado ir Tobago.

Aštuntfinalyje J. Tverijono varžovu bus penkiolikmetis suomis Joelis Popovas, o J. Gotovskis susitiks su septyniolikmečiu švedu Eriku Johnssonu.

Merginų vienetų varžybų pirmame rate penkiolikmetė Justina Mikulskytė 6:2, 6:4 nugalėjo metais vyresnę rusę Dianą Ševčenko ir aštuntfinalyje žais su turnyro favorite septyniolikmete švede Susanne Celik.

Nepasisekė keturiolikmetei Gretai Kerėžaitei. Tik po kvalifikacinių varžybų į pagrindinį turnyrą patekusi lietuvė pirmame rate 1:6, 6:1, 0:6 nusileido bendraamžei rusei Antoninai Lysakovai.

Dvejetų varžybų pirmą ratą sėkmingai įveikė tik Mantas Bugailiškis. Poroje su rusu Danilu Medvedevu žaidžiantis lietuvis aštuntfinalyje 6:3, 7:6 (7:2) įveikė ruso Nikitos Guros ir Arkadijaus Slobodkino iš Latvijos duetą.

Kiti lietuviai pirmame rate patyrė nesėkmes.

Rezultatai:

Vaikinai:

Julius Gotovskis/Julius Tverijonas - Francesco Bessire/Marco Porcu (abu Italija) 3:6, 6:7 (2:7);

Almantas Oželis/Anton Svistunov (Rusija) - Mika Kosonen/Rasmus Lindstrom (abu - Suomija) 3:6, 6:7 (5:7);

Merginos:

Karolina Vitkevičiūtė/Nanette Nylund (Suomija) - Donika Basota/Ksenija Šarifova (Švedija/Rusija) 1:6, 2:6;

Greta Kerežaidė/Mia Eklund (Švedija) - Julija Aleksandrova/Claudia Cianci (Rusija/Portugalija) 4:6, 5:7;

Justina Mikulskytė/Elisa Mai Koonik (Estija) - Veronika Kudermetova/Anastasija Ryčagova (abi Rusija) 1:6, 3:6.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją