Olimpiniai vicečempionai gavo raktelius nuo penktosios klasės BMW automobilių, kuriuos išsirinko patys: A.Skujytė - sidabrinį, o A.Zadneprovskis - juodą.

Sveikindamas olimpiados didvyrius, LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas sakė, kad "jų pasirodymas olimpinėse žaidynėse privertė Lietuvos žmonių širdis plakti vienu ritmu".

LTOK vadovas išreiškė padėką visiems Lietuvos žmonėms, kurie palaikė sportininkus ir padėkojo visiems, prisidėjusiems prie pergalių Atėnuose.

"Jūs neapvylėte Lietuvos žmonių, bet mintyse reikia turėti jau 2008 metų žaidynes Pekine. Jei kam nors nepavyko pagauti savo laimės paukštės šįkart, padarykite tai Pekine", - sakė A.Poviliūnas.

Lietuvos olimpinės rinktinės vadovo, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus Vyto Nėniaus teigimu, didžiausios pergalės yra ne iškovoti medaliai, o tai, kad šalies jaunimas, matęs Lietuvos sportininkų startus ir karštai palaikęs juos, ateis į sporto mokyklas ir pats sieks sporto aukštumų.

Jis pasidžiaugė, kad po Atėnų olimpiados bene pirmąkart nebuvo visuomenės priekaištų dėl olimpinėse žaidynėse pasiektų rezultatų.

"Gavę tiek prizų, iki Pekino galėsime gerai pailsėti. Turėsime kuo nuvažiuoti, o namiškiai turės per ką matyti mūsų startus. Ačiū visiems", - sakė sportininkų vardu kalbėjęs V.Alekna.

Be automobilių, olimpiados prizininkai dar gavo LTOK rėmėjos "Samsung" kompanijos išskirtinį prizų komplektą - po plazminį televizorių, namų kino sistemą ir mobilųjį telefoną.

Dar viena rėmėja UAB "Padvaiskas ir ko" medalininkams skyrė geriausius savo produkcijos pavyzdžius - čiužinius "Prezidentas", o čekius čiužiniams įsigyti gavo visi į aštuntukus patekę sportininkai.

Įvertinti buvo ir prizininkus parengusių federacijų vadovai - Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis apdovanotas "Olimpine žvaigžde", o Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas Rimantas Jogėla gavo šventinį raštą "Charta Solemnis".

Nebuvo pamiršti ir sporto specialistai, padėję rengtis sportininkams - jiems įteiktos LTOK dovanos arba premijos, o visiems apdovanotiesiems teko ir po butelį "Alitos" pagaminto specialaus olimpinio šampano.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją