Svajonėse – 4 taškai

Antradienį Lietuvos rankininkės išvyks į Makedonijos sostinę Skopję, kur po dienos lietuvių lauks akistata su vietos nacionaline komanda. 2012 metų Europos čempionato atrankos varžybų 4-oje grupėje taip pat žais Prancūzijos ir Turkijos rinktinės.

Su praėjusiose žemyno pirmenybėse 5 vietą užėmusiomis prancūzėmis Lietuvos ekipa pirmą kartą susitiks sekmadienį Alytuje, o turkes taip pat namuose priims jau kitų metų kovą.

Su visomis varžovėmis lietuvės jėgas išmėgins po du kartus – namuose ir išvykoje. Į čempionato finalo etapą pateks dvi geriausios pogrupio komandos.

Lietuvos rinktinės vyriausias treneris Andriejus Perovas prisipažino, kad būtų labai patenkintas, jei jo auklėtinėms šiame atrankos cikle pavyktų surinkti bent 4 taškus.

„Bet tai padaryti bus labai sudėtinga“, – čia pat apsidraudė specialistas. – Mūsų sudėtis – eksperimentinė, pogrupis – ne pats silpniausias. Turime daug jaunų žaidėjų – žiūrėsime, ką pavyks iš jų išpešti“.

Profesionalių gretos nyksta

Ruoštis rungtynėms su makedonėmis ir prancūzėmis Lietuvos nacionalinės komandos kandidatės pradėjo praėjusį ketvirtadienį, tačiau nuo pradžių treniruočių stovykloje Vilniuje dalyvavo tik gimtinės klubams atstovaujančios žaidėjos.

Visos sudėties komandą pavyko surinkti tik pirmadienį – paskutinės prie ekipos prisijungė Živilė Jurgutytė, Sonata Vijūnaitė, Laima Bernatavičiūtė ir rinktinės naujokė, Vokietijoje gimusi bei šioje šalyje žaidžianti Viltė Duknauskaitė.

„Laiko pasiruošti yra labai mažai, todėl daug kas priklausys nuo to, kokį bagažą žaidėjos su savimi atsivežė iš klubų“, – pažymėjo A. Perovas. – Tikėkimės, kad galėsime pasipriešinti makedonėms. O prancūzės priklauso pasaulio elitui ir mūsų tikrai nesigailės“.

Treneris apgailestavo, jog atrankos varžybų starte jam teks verstis be kelių pajėgių žaidėjų - Vilmos Gainskytės ir Agnės Žukauskaitės.

Didžiausias ekipos nuostolis – Vokietijoje rungtyniaujanti geriausia praėjusių metų šalies rankininkė Birutė Stellbrink.

Anot A. Perovo, lietuvės atstovaujamas „Frisch Auf Goppingen“ klubas sutiko išleisti žaidėją į rinktinę, tačiau studijuojanti ir papildomai vaikų trenere dirbanti B. Stellbrink nacionalinei komandai nesurado laiko.

„Profesionalių mūsų rankininkių liko visiškai nedaug – dauguma žaidėjų turi ir kitus darbus. Todėl sudėtinga viską suderinti taip, kad galėtum išvažiuoti beveik dviems savaitėms į rinktinę“, – aiškino lietuvių strategas.

Drastiškos permainos

Šilto ir šalto mačiusių žaidėjų vietą rinktinėje mėgina užimti jaunimas.

„Mūsų pagrindinis tikslas – suburti atjaunintą rinktinę. Per dvejus metus mūsų sudėtis pasikeitė 80 proc. Rūpinamės, kad ateityje turėtume lygiaverčių žaidėjų visose pozicijose“, – kalbėjo A. Perovas.

„Sunku pradėti varžybas su nauja sudėtimi, bet stengsimės iš visų jėgų. Mes visąlaik degame noru ir tikime, kad galime sužaisti geriau nei praėjusiose rungtynėse, tik kartais dėl to per didelio noro nieko neišeina“, – pastebėjo rinktinės kapitonė ir pagrindinė vartų sargė Kristina Kvedarienė.

Su pirmomis priešininkėmis – Makedonijos komanda – lietuvės buvo susidūrusios ir atrankos į 2010 metų Europos pirmenybes varžybose. Tuomet Rimanto Mikalausko treniruojama Lietuvos komanda pralaimėjo abejas tarpusavio rungtynes (24:32 ir 19:33).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją