Nenusivylė nei arena, nei miestu

„Nemanau, kad tarp dviratininkų atsiras tokių įnoringų žmonių kaip Marcas Gasolis“, – prisiminęs neva aptrupėjusios viešbučio „Romantic“ kambario sienos nuotrauką, kuria su savo gerbėjais prieš pusantro mėnesio buvo pasidalinusi Ispanijos krepšinio rinktinės žvaigždė M. Gasolis, šyptelėjo Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinis sekretorius Vaclovas Šiugždinis.

Panevėžio viešbučiai gali vėl laukti sportininkų iš užsienio antplūdžio: kitą rudenį čia sugužės maždaug 250 Senojo žemyno dviračių treko pirmenybių, pirmą kartą vyksiančių Lietuvoje, dalyvių.

„Panevėžiui šis čempionatas bus svarbus įvykis ir iš ekonominės pusės, nes maždaug 600-700 svečių iš užsienio savaitę gyvens mieste. Be to, tai bus gera proga supažindinti Europą su Panevėžio treku – tikiu, kad ne vienas sportininkas ateityje grįš į jį treniruotis“, – žadėjo Europos dviračių sporto sąjungos (UEC) generalinis sekretorius šveicaras Rolandas Hoferis.

Dvi dienas Panevėžyje viešėję UEC delegatai penktadienį tikino likę patenkinti viskuo, ką išvydo.

„250 m ilgio Panevėžio trekas yra ideali vieta Europos čempionatui, o pati arena – didelė ir įspūdinga. Apžiūrėję miestą taip pat radome visa, kas reikalinga, todėl manau, kad visos komandos bus patenkintos viešnage Lietuvoje“, – pažymėjo UEC Treko komisijos vadovas iš Italijos Enrico della Casa.

Europos čempionatas Panevėžyje turėtų vykti kitų metų spalio 19-21 d. Trys dienos prieš varžybų startą bus skirtos oficialioms pirmenybių dalyvių treniruotėms. Tiesa, šias datas dar turi patvirtinti Tarptautinė dviračių sporto federacija (UCI).

Aparatūrą nuomosis

Anot R. Hoferio, Lietuva buvo vienintelė kandidatė, pateikusi konkretų pasiūlymą rengti 2012 metų Europos čempionatą. Už teisę organizuoti pirmenybes LDSF teks pakloti 42 tūkst. eurų (145 tūkst. litų) mokestį UEC.

Pasak V. Šiugždinio, iš viso čempionato biudžetas sieks 1,5 mln. litų. Reikiamas lėšas tikimasi surinkti iš Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD), Panevėžio savivaldybės ir privačių rėmėjų.

Europos pirmenybės Lietuvoje vyks prabėgus vos dviems mėnesiams po Londono olimpinių žaidynių, tačiau V. Šiugždinis tikino, jog į Panevėžį turėtų susirinkti dauguma žemyno dviračių treko žvaigždžių.

„Dėl varžybų prestižo nėra ko jaudintis. Kita vertus, reikia tikėtis, kad lietuviai sėkmingai pasirodys olimpinėse žaidynėse – tuomet ir žiūrovų ateitų pakankamai daug. Norėtume, kad bent pusė arenos kėdžių būtų užimtos“, – sakė vienas LDSF vadovų.

Beje, dviratininkų rezultatus fiksuojančios elektroninės įrangos, kurios vis dar neturi Panevėžio trekas, neplanuojama įsigyti ir Europos pirmenybėms. V. Šiugždinio teigimu, ekonomiškiau ją tik išsinuomoti.

Pirmas naujo sezono startas – Olandijoje

Pasisemti patirties čempionato organizatoriai kitą savaitę vyks į Olandijos miestą Apeldorną, kur spalio 21-23 d. vyks 2011 metų Europos dviračių treko pirmenybės.

Kartu su 240 sportininkų iš 23 valstybių startuos ir Lietuvos dviratininkės Simona Krupeckaitė, Vilija Sereikaitė, Aušrinė Trebaitė, Vaida Pikauskaitė, Aleksandra Sošenko bei sunkią traumą besigydančią Gintarę Gaivenytę pakeitusi 18-metė Gabrielė Jankutė.

Apeldorno treke vėl nepasirodys Lietuvos vyrų komanda – gali būti, kad jos žiūrovai neišvys ir po metų Panevėžyje.

„Deja, tokių lėšų, kad galėtume profesionalų vyrų komandą išlaikyti Lietuvoje, neturime, ir ateityje jų nenusimato. Visi mūsų vyrai atstovauja užsienio klubams ir startuoja lenktynėse plente – neužtenka prieš čempionatą juos surinkti, kad trumpai pasitreniruotų treke“, – apgailestavo V. Šiugždinis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją