Toks posūkis Ž. Balčiūnaitės atstovams buvo netikėtas: DELFI žiniomis, bėgikė ir ją lydinti penkių asmenų komanda, kurią sudaro teisės, medicinos ir fizikos specialistai, jau buvo įsigiję lėktuvo bilietus į Lozaną (Šveicarija), todėl pasikeitę planai Ž. Balčiūnaitei atnešė nemenkų nuostolių.

CAS posėdį atidėjo dėl to, jog paskirtą dieną į bylos nagrinėjimą negalėjo atvykti Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) pasitelkti ekspertai: Barselonos, Lozanos ir Monrealio laboratorijų vadovai.

LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis atmetė priekaištus, kad federacija vilkina teismo procesą, ir tuo pačiu apkaltino Ž. Balčiūnaitės atstovus.

„Živilės teisininkai užvertė mus nereikalingais klausimais – iš esmės, mėšlu. Pusę jų CAS iš karto atmetė kaip absurdiškus. Dėl to procesas truputį ir užtruko“, – DELFI tvirtino E. Skrabulis.

Primename, kad balandžio pradžioje posėdžiavusi LLAF drausmės komisija dėl Ž. Balčiūnaitės šlapimo mėginyje aptiktų draudžiamo preparato liekanų diskvalifikavo sportininkę dvejiems metams, atėmė iš jos Europos čempionės medalį, o bėgikės treneriui Romui Sausaičiui skyrė griežtą įspėjimą.

Maratonininkės bausmės laikas pradėtas skaičiuoti nuo praėjusių metų rugsėjo 6-os d., kuomet LLAF suspendavo sportininkę dėl dopingo kontrolieriams abejonių sukėlusio mėginio, paimto po pergalingo lietuvės finišo Europos čempionate, tyrimo rezultatų.

LLAF drausmės komisijos verdiktą Ž. Balčiūnaitė netrukus apskundė CAS, siekdama įrodyti, kad nevartojo draudžiamų preparatų, ir panaikinti paskirtą diskvalifikaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją