Per 28 mačus „Daugavos“ futbolininkai surinko 59 taškus ir turnyro lentelėje užima trečiąją vietą. Jie nuo antroje vietoje žengiančios Liepojos „Metalurgs“ ekipos atsilieka tik vienu tašku.
Ši dvikova įvyko Latvijos klubo iniciatyva. Varžovai kvietė atvykti marijampoliečius pas save. „Sūduva“ pasiūlė latviams rungtyniauti Marijampolėje, jie sutiko. „Daugava“ į Suvalkijos sostinę atvyko stipriausios sudėties.

Pirmąjį kėlinį mūsų futbolininkai laimėjo minimalia persvara 1:0. Įvartį po kampinio galva pelnė gynėjas Nerijus Radžius.

Tuoj po pertraukos svečiams pavyko rezultatą išlyginti. 50 min. įvartį iš 11 metrų baudinio pelnė Valerijus Afanasjevas.

Antroje antrojo kėlinio pusėje sėkmingiau žaidė aikštės šeimininkai. 72 min. į „Daugava“ komandos vartus buvo paskirtas 11 m. baudinys. Jo mušti stojo Andrius Urbšys. Andriaus smūgis nebuvo sėkmingas, tačiau kamuolys netrukus vėl atsidūrė prie jo kojų, ir šį kartą A.Urbšys smūgiavo taikliai – 2:1.

Mačo pabaigoje „Sūduva“ surengė greitą ataką, kurioje dalyvavo Vytautas Lasevičius ir Andrius Urbšys. Kamuolys galiausiai atiteko puolėjui Ričardui Beniušiui, kuris nukreipė jį į vartus – 3:1.

„Varžovai rungtyniavo stipriausios sudėties, mums neatstovavo į Lietuvos U–21 rinktinę pakviesti Tadas Eliošius ir Karolis Chvedukas. Mačas buvo gero lygio. Likau patenkintas ir komandos žaidimu, ir rezultatu. Antrajame kėlinyje ir varžovai, ir mes pakeitėme daug žaidėjų. Leidau parungtyniauti jauniems vaikinams“, – Fksuduva.lt svetainei sakė „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

„Sūduvos“ pagrindinės komandos sudėtyje pirmą kartą žaidė Gytis Urba, Darius Isoda, Povilas Kiselevskis, Armandas Breivė, Aivaras Bieliauskas, Karolis Strolys. Kokį įspūdį treneriui padarė šių vaikinų pasirodymas? „Jei jie žaistų vieni, be patyrusių komandos draugų, tikriausiai atrodytų ne taip gerai, kaip dabar. Kadangi rungtyniavo kartu su vyresniais, patyrusiais futbolininkais, atrodė gerai. Juos galiu pagirti ir pasakyti „ačiū“ už pastangas ir gerą žaidimą“, – teigė V.Liubšys.

Marijampolės „Sūduva“ – Daugpilio „Daugava“ 3:1 (1:0)

Įvarčiai: 23 min. N.Radžius, 72 min. A.Urbšys, 89 min. R.Beniušis („Sūduva“); 50 min. V.Afanasjevas („Daugava“)

„Sūduva“ žaidė tokios sudėties: Povilas Valinčius (Armantas Vitkauskas), Nerijus Radžius (Gytis Urba), Valdemaras Borovskis (Vytautas Lasevičius), Vaidas Slavickas, Sergejus Loginovas (Darius Isoda), Povilas Leimonas (Povilas Kiselevskis), Andrius Urbšys, Sergejus Koziuberda (Aivaras Bielkauskas), Evaldas Grigaitis (Karolis Strolys), Povilas Lukšys (Armandas Breivė), Ričardas Beniušis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją