Pirmąjį įvartį 8-ąją rungtynių minutę į „Energijos“ vartus pasiuntę priešininkai atakavo mūsų šalies ritulininkus 5 prieš 4. Sėkmingą įvartį į „Energijos“ vartus įmušė „Metalurgs-2“ veteranas puolėjas Eduardas Ivanovas.

Paskutinėmis pirmojo kėlinio sekundėmis, 19-ąją rungtynių minutę, rezultatą išlygino sėkmingą įvartį į priešininkų vartus pasiuntęs „Energijos“ puolėjas Antonas Korneičiukas po sėkmingo puolėjo Vyto Jagelavičiaus ir gynėjo Karolio Kubiliaus perdavimo.

Antrojo kėlinio metu, 33-ąją rungtynių minutę, įvartį pelnė „Metalurgs-2“ puolėjas Regnaras Kalinovkis.

Prasidėjus trečiam kėliniui tarp klubų užvirė įtempta kova. 42-ąją rungtynių minutę taiklų įvartį į „Metalurgs-2“ vartus paleido „Energijos“ puolėjas Aivaras Bendžius po dėkingo puolėjo Romano Aliapkino perdavimo.

Įvartį koja 49-ąją rungtynių minutę žaisdami daugumoje 5 prieš 4 „Metalurgs-2“ klubui pelnė puolėjas Paulas Hodzko, tačiau rungtynių arbitrai įvartį leido įskaityti. Netrukus rungtynių teisėjai skyrė bulitą į Arūno Aleinikovo saugomus „Energijos“ vartus. 53-iąją rungtynių minutę įvartį pasiuntė „Metalurgs-2“ puolėjas Edgaras Arinieks.

Trečiąjį ir paskutinįjį rungtynių įvartį į „Metalurgs-2“ vartus pasiuntė Romanas Aliapkinas. Palankų perdavimą puolėjui pasiuntė klubo direktorius ir gynėjas Petras Nausėda bei puolėjas Šarūnas Kuliešius.

„Su tokiu kovingumu daug pasieksime. Svarbiausia kad visi klubo nariai rungtynėms atsiduoda 110 proc., o iki šiol Latvijos atvirajame čempionate žaidėme prieš labai stiprias komandas. Šį savaitgalį esame dėkingi ir savo ištikimiausiems sirgaliams, kurie mūsų palaikyti atvyko iš Lietuvos ir, kaip visada, arenoje buvo kur kas triukšmingesni už vietinius fanus“, - rungtynių eigą komentavo „Energijos“ kapitonas gynėjas Justinas Vėželis.

Į išvykstamąsias rungtynes Liepojoje šį savaitgalį dėl gripo nevažiavo vienas pagrindinių atakų organizatorių „Energijos“ puolėjas Laisvydas Rimkus.

Šiandien „Energijos“ ir „Metalurgs-2“ laukia dar viena kova ledo ritulio aikštėje Liepojoje.

Atvirajame Latvijos ledo ritulio čempionate „Virsliga“ „Energija“ sužaidus 5 rungtynes užima 10-ąją vietą, “Metalurgs-2“ rikiuojasi 6-oje pozicijoje iš dešimties.

Dvejus metus iš eilės „Energija“ Latvijos ledo ritulio pirmenybėse užėmė 4-ąją vietą. Klubo vadovai ir šių metų čempionatui kelia ne žemesnį, nei 4-a vieta, tikslą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją