"Daugiau jokiose varžybose manęs, važiuojančios kartu su Polikevičiūtėmis, nei Lietuva, nei pasaulis nebematys. Man garbė atstovauti Lietuvai. Bet nuo šiol - arba jos, arba aš", - pažymėjo 1998 metų pasaulio čempionė ir 2000 metų Sidnėjaus olimpinių žaidynių prizininkė.

"Nebegaliu tylėti ir nesakyti tiesos. Aš už tai skaudžiai sumokėjau. Ta tylėjimo kaina per didelė", - su nuoskauda kalbėjo 28 metų Lietuvos dviratininkė.

Jau ne vieneri metai kalbama, kad seserys Polikevičiūtės ne tik daro įtaką trenerio sprendimams, bet ir sugeba "paauklėti" jaunesnes dviratininkes. D.Žiliūtė prisipažino, kad Polikevičiūtės buvo pakėlusios rankas ir prieš ją. "Klydome, kad daug metų su tuo taikstėmės ir tylėjome", - pabrėžė Diana.

Spaudos konferenciją Sporto, pramogų ir verslo centre "Forum Palace" surengė Italijos moterų dviračių komandos "Safi-Pasta Zara", kuriai atstovauja D.Žiliūtė, prezidentas Maurizio Fabretto. Jis atvyko į Lietuvą, norėdamas paaiškinti D.Žiliūtės nedalyvavimo Atėnų olimpinėse žaidynėse priežastis. M.Fabretto teigimu, Diana nedalyvavo žaidynėse dėl šantažo, kurį Lietuvos moterų dviračių plento rinktinės vyriausiajam treneriui Valerijui Konovalovui už praeities įvykius suorganizavo R. ir J.Polikevičiūtės. M.Fabretto pabrėžė, kad Diana tikrai nebuvo verta to pažeminimo, kurio susilaukė.

"Safi-Pasta Zara" prezidentą labiausiai įskaudino tai, kad prieš Atėnų olimpines žaidynes buvo skelbiama, jog Diana nepajėgi lenktyniauti dėl prastos savijautos. M.Fabretto nesuprato, kodėl į Lietuvos rinktinę nepateko ir jaunoji Modesta Vžesniauskaitė, jau galinti kovoti su elitui priklausančiomis dviratininkėmis.

M.Fabretto teigimu, nacionalinių Italijos, Didžiosios Britanijos, Australijos, Vokietijos komandų treneriai nesupranta priežasčių, bet yra dėkingi už tai, kad V.Konovalovas neleido Dianai startuoti Atėnuose.

Kaip žinoma, Atėnų olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovavo Edita Pučinskaitė ir abi Polikevičiūtės. D.Žiliūtė, kuri kiek suabejojo savo galimybėmis, taip ir liko tarp atsarginių, nors ir buvo geros sportinės formos. Tai parodė "Giro d'Italia" bei lenktynės aplink Tiūringiją Vokietijoje. Pati D.Žiliūtė sakė, kad ji gerbia trenerio pasirinkimą, bet ji negali taikstytis su tuo, kaip jis buvo priimamas.

V.Konovalovas sakė, kad jis, komplektuodamas olimpinę komandą, nesijaučia suklydęs. "Mano, kaip trenerio, sąžinė rami, - kalbėjo treneris. - Tai buvo olimpinės žaidynės, kurias mes užtikrintai būtume laimėję, jei ne E.Pučinskaitės griuvimas varžybų pabaigoje. Ji būtų padariusi tai, ką neseniai padarė pasaulio taurės varžybose Prancūzijoje".

"Gaila, kad "mano brolis" (M. Fabretto) privirė košės, o dabar ją turime srėbti kartu", - apgailestavo V.Konovalovas, kuris spaudos konferencijoje dalyvavo M.Fabretto kvietimu. Tiesa, V.Konovalovas pripažino, kad rinktinės veteranės seserys Polikevičiūtės yra nevaldomos ir vidaus problemų komandoje netrūko. Treneris sielojosi, kad šį kartą problemų nepavyko išspręsti.

V.Konovalovas nežada atsisakyti seserų Polikevičiūčių įtraukti į komandą, dalyvausiančią rugsėjo 27 - spalio 4 dienomis Italijoje vyksiančiame pasaulio čempionate. "Turi visos važiuoti", - pažymėjo treneris. Anot jo, seserys Polikevičiūtės yra dviratininkės, kurios sugeba pasiaukojančiai dirbti komandos labui.

Dvi su puse valandos trukusi spaudos konferencija pabaigoje virto į santykių aiškinimąsi. Deja, abi pusės taip ir nesutarė, kieno teisybė. "Jei Valerijus nori bendradarbiauti toliau, prašom. Bet tai, ką jis sako, - netiesa", - tvirtino jau dešimt metų su Lietuvos moterų dviračių sportu susijęs M.Fabretto.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją