„Nustebau, jog vaikščiojant su lazdomis galima taip efektyviai pasimankštinti. Krūvį jaučia ne tik kojos, bet ir viršutinė kūno dalis“, - pabrėžė Ž. Balčiūnaitė.

- Živile, pasiilgsti bėgimo?

- Aišku. Bėgiojau iki pat gimdymo dienos. Išvakarėse dar aštuonis kilometrus prašlepsėjau. Po gimdymo kelias dienas teko praleisti ligoninėje, nuo to gulėjimo net kojas pradėjo traukti. Reiks dar pora savaičių pakentėti ir, jei gydytojai leis, vėl pradėsiu bėgioti. O kol kas džiaugiuosi galėdama sportuoti dėka atrasto šiaurietiškojo ėjimo.

- Dukra gulėdama lovytėje dar neimituoja bėgimo?

- Mala kojomis dažnai. Judri mergina, bet naktimis rami. Leidžia išsimiegoti.

- Živile, nebuvo baisu ryžtis šeimos pagausėjimui būtent tuo laiku kai užgulė pečius nesusipratimas sportinėje karjeroje.

- Ne. Išnaudojau laiką, nes ateityje jo motinystei surasti galėjo būti dar sunkiau. Vyras palaikė mano norą.

- Ar motinystės džiaugsmas leido pabėgti nuo neigiamų emocijų sportininkės karjeroje?

- Žinoma. Tai leido nuimti psichologinę įtampą, organizmas įgavo naujų jėgų kovai.

- Nebijojai, kad įtampa ir neigiamos emocijos gali pakenkti vaikeliui?

- Buvau labai rami. Nuo tų neigiamų emocijų stengiausi atsiriboti. Trenerio ir artimųjų rūpestis padėjo užmiršti tuos nemalonumus. Juos nustumti į šalį nebuvo sudėtinga, nes aš nesijaučiu kalta.

- Daugelį nustebino žinia, jog Ž. Balčiūnaitė susilaukė dukros. Specialiai laukimosi metu vengei viešumos?

- Ne. Tiesiog mano organizmas neišsidavė. Buvo žmonių, kuriems bandė spėlioti, bet girtis tuo nebuvau linkusi. Yra kurie noriai reklamuojasi. Tegu, man tai nepriimtina. Motinystė – mano asmeninio gyvenimo dalis.

- Iš šalies stebint atrodo, kad rūpesčių tavo gyvenime dabar pakanka: motinystė, nepasibaigusi nemaloni istorija sportininkės karjeroje. Tačiau randi laiko ir visuomeninei veiklai. Artimiausiu metu tavo vardo paramos fondas įteiks aprangas perspektyviems ilgų nuotolių bėgikams. Kas paskatino žengti šį kilnų žingsnį?

- Jei man sunku, reikia džiugias akimirkas suteikti kitiems. Negali pasiduoti neigiamoms emocijoms, o jas vyti šalin gali tik kurdamas teigiamas. Ši iniciatyva gimė dėka mane vis dar palaikančių rėmėjų.

Aprangas įteiksime penkiems jauniems ir perspektyviems bėgikams: vilniečiams Monikai Vasiliauskaitei, Karolinai Veiknytei ir Dominykui Ulickui, alytiškėms Gabijai Rasikevičiūtei ir Daumantei Pockevičiūtei. Stebėjau juos varžybose. Mane jie sužavėjo savo kovingumu.

Ž. Balčiūnaitė perspektyvius bėgikus savo parama nudžiugins antradienį. Aprangas Lietuvos rekordininkė įteiks Vingio stadione. Renginio pradžia 14 val. Ž. Balčiūnaitė laukia visų norinčių pabendrauti ir pasidalinti teigiamomis emocijomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją