Pastarajai prilygti, o galbūt net ir ją aplenkti bandys „Žuvėdros“ antra komanda. Ant parketo taip pat suksis Rusijos, Vokietijos, Austrijos, Mongolijos ir Olandijos šokėjai.

„Nors aukščiausio lygio šokėjus Lietuva turi jau ne vieną dešimtmetį, Lotynų Amerikos šokiai mūsų šalyje sparčiai išpopuliarėjo tik per kelerius pastaruosius metus. Tačiau šalį užvaldė tikra šokių manija, todėl labai džiaugiamės, jog savo sostinėje galime surengti pasaulio čempionatą ir visiems lietuviams padovanoti nepakartojamą jauduliu, aistra ir energija persmelktą šokių fiestą“, - sakė čempionato direktorius Virginijus Visockas.

Čempionato dieną kiekviena komanda sušoks savo parengtą programą, kurią sudarys prisistatymo (pasisveikinimo) šokis, Lotynų Amerikos šokis ir atsisveikinimo programa. Į finalą po keleto turų pateks 6 arba 7 komandos, priklausomai nuo dalyvių skaičiaus. Tad gruodžio pradžioje Vilniaus „Siemens arena“ pavirs tikra įspūdingų šokių meka.

Pasaulio čempionatą globoja Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Gruodžio pradžioje Lietuvos sostinėje įvyksiantis čempionatas bus jau ketvirtas. Paskutinį kartą Lotynų Amerikos šokių ansamblių pasaulio čempionatas Lietuvoje vyko 2002-ais. 2009 metais Vilniuje buvo surengtas Lotynų Amerikos šokių ansamblių Europos čempionatas. Tuomet ant parketo triumfavo „Žuvėdros“ šokėjai.

Dažna Lotynų Amerikos šokių ansamblių pasaulio čempionatų rengėja yra Vokietija. Čempionatai taip pat vyko ir Rusijoje, Austrijoje, Čekijoje, Vengrijoje ir kitur.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją