"Kaip Jus įvertino tauta, vakar Jūs patys matėte", - sakė V. Adamkus, pasidžiaugęs, kad Lietuvos sportininkai deramai reprezentavo Lietuvą.

Po sveikinimo kalbos dukart olimpinis čempionas, disko metikas Virgilijus Alekna, jau turintis jam deramus valstybinius apdovanojimus, buvo apdovanotas Prezidento taure, o olimpiniai vicečempionai - septynkovininkė Austra Skujytė ir penkiakovininkas - Andrejus Zadneprovskis - ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Komandoro kryžiumi.

Jų treneriai, 4-8 vietas užėmę krepšininkai, dviratininkai Simona Krupeckaitė ir treko rinktinė, sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas, boksininkas Jaroslavas Jakšto, plaukikas Vytautas Janušaitis, baidarininkai Alvydas Duonėla ir Egidijus Balčiūnas ir jų treneriai bei delegacijos vadovai buvo apdovanoti Prezidento padėkomis ir dovanomis, o visi likusieji olimpiečiai - knygomis.

Į pagerbimą prezidentūroje neatvyko krepšininkai Arvydas Macijauskas, Darius Songaila, Saulius Štombergas, dalis dviratininkų bei dauguma nesėkmingiausiai žaidynėse rungtyniavusių sportininkų.

Olimpinės delegacijos vardu kalbėjęs Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas padėkojo prezidentui V.Adamkui už tai, kad jis Atėnuose palaikė Lietuvos sportininkus.

A.Poviliūnas taip pat teigė, kad Lietuvos krepšininkus, Atėnuose nelaimėjus medalių ir likusius ketvirtoje vietoje, visi sveikino tarsi olimpinius čempionus. "Mes sakome, kad tuo gyvenimas nesibaigia. Artėja Pasaulio, Europos čempionatai", - priminė A.Poviliūnas.

Ypatingą dovaną iš prezidento gavo antradienį savo 30-ąjį gimtadienį švenčiantis A. Zadneprovskis - jo garbei į salę buvo įvežtas didelis tortas.

"Nuostabu, niekada nepamiršiu tokio gimtadienio", - sužavėtas kalbėjo olimpinis vicečempionas.

Po oficialiosios dalies prezidentas pakvietė sportininkus pasivaišinti vynu, juokaudamas, kad tai ir yra lažybose su JAV ambasadoriumi laimėtas Kalifornijos vynas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją