Birželį pirmi tokioje pat rungtyje buvo Serbijoje vykusiame Europos baidarių ir kanojų čempionate.

Anksčiau jie taip pat ne kartą yra pelnę aukščiausius įvertinimus Europos ir pasaulio pirmenybėse.

Vyriausybė posėdyje vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio siūlymu taip pat sutiko numatyti galimybę išskirtiniais atvejais skirti didesnę premiją sportininkams, pasiekusiems itin reikšmingų laimėjimų.

Pagal jį, Vyriausybė motyvuotu Kūno kultūros ir sporto departamento siūlymu ir vidaus reikalų ministro teikimu gali nustatyti didesnę premiją ar premiją už kitokį sporto laimėjimą nei nurodyta dabar galiojančiame Vyriausybės nutarime.

Diskusijos dėl premijos šiems sportininkams prasidėjo po jų šiemetinės pergalės Europos pirmenybėse. Nors jose jie iškovojo auksą, premija jiems nepriklausė, nes joje dalyvavo 9 varžovai iš 9 šalių, o pagal tuomet galiojusį Vyriausybės nutarimą premijos medalius iškovojusiems olimpinių sporto šakų neolimpinių rungčių ir neolimpinių sporto šakų sportininkams buvo skiriamos, jeigu sporto varžybose dalyvavo ne mažiau kaip 32 varžovai iš ne mažiau kaip 16 valstybių.

Šią tvarką Vyriausybė rugpjūčio gale pakeitė - dabar medalininkams premijos priklauso, jei čempionate varžosi ne mažiau kaip 16 varžovų iš ne mažiau kaip 16 valstybių.

Pasaulio baidarių ir kanojų sprinto irklavimo čempionate Vengrijoje dalyvavo 18 varžovų iš 18 šalių. Už pergalę šiame čempionate R. Labuckui ir T. Gadeikiui priklausytų 7 tūkst. litų premija.

Vis dėlto už sportininkų nuopelnus populiarinant savo sporto šaką ir garsinant Lietuvos vardą jiems skiriama beveik triskart didesnė premija - 20 tūkst. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją