"Reikia pripažinti, kad visi mes turėjo vilčių laimėti medalius, ypač po to, sėkmingai pradėjome olimpinį turnyrą. Jeigu kas būtų pasakęs prieš olimpiadą, kad žaisime pusfinalyje ir būsime tarp keturių geriausių komandų, tai sakytume "puiku". Bet pradėjus žaisti atsirado apetitas ir labai norėjosi daugiau, - sakė rinktinės vadovas. - "Tai buvo įmanoma, bet sportas yra neprognozuojamas. Pusfinalyje su mumis italai sužaidė turbūt geriausias savo rungtynes. Žinojome jų galimybes ir rengėmės uždengti snaiperius, bet jų metimai mus pribloškė".

A. Pavilonis pripažino, kad po tokios nelauktos nesėkmės mačui dėl trečiosios vietos jau buvo sunku susikaupti.

"Vyrai bandė susikaupti. kovėsi kaip galėjo. Tačiau antrą sykį iš eilės įveikti amerikiečius jau nebuvo nei fizinių, nei moralinių jėgų", - pripažino rinktinės vadovas.

"Olimpiados turnyras išsekina ir reikalauja didžiulės psichinės ištvermės. Kiekvienos varžybos čia lemiamos, ir mes tai puikiai supratome. Stengėmės atsiriboti nuo viso aplinkinio triukšmo dėl aukso ar bronzos. Bet vistiek visi puikiai jautė ir suprato, kokią atsakomybę užkrauna kiekvienos rungtynės, ką reiškia pralaimėjimas ketvirtfinalyje ar pusfinalyje, - teigė A. Pavilonis. - "Mes išlaikėm šią naštą iki pusfinalio, o toliau nepavyko".

"Išvykdami žadėjome kautis dėl medalių, bet varžovai šįkart buvo stipresni. Labai norėsi pratęsti olimpinių medalių seriją, bet garantijos nėra jokios. Juk negali nusipirkti indulgencijos, kad kiekvienoje olimpiadoje laimėsi medalį, nes galima ir visai nepakliūti į olimpiadą, - sakė komandos vadovas. - Tie patys italai kaip džiaugėsi vien patekimu į olimpiadą. Mus tikrai skaudu ir sunku, nes tie medaliai atrodė jau čia pat, iki jų trūksta tik šiek tiek. Bet toks jau yra sportas - jei silpnesnis neįveiktų stipresnio, krepšinis būtų neįdomus".

Jis sakė esąs dėkingas krepšininkams, kad jie pralaimėtose rungtynėse nepalūžo anksčiau laiko ir nenuleido rankų kovodami iki pat galo, kol buvo įmanoma ką nors pakeisti.

"Belieka tikėtis, kad daugeliui mūsų žaidėjų dar yra galimybė, jeigu jie stengsis, dalyvauti ne viename kitame rimtame turnyre ir kitose olimpinėse žaidynėse. To mes jiems ir palinkėjome. Startų dar bus daug - ir Europos, ir pasaulio čempionatas, jei pateksime. Gyvenimas nesustoja po pralaimėjimo", - sakė komandos vadovas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją