Mače dėl septintosios vietos Europos vicečempionai nenuvylė gerbėjų ir iškovojo dar vieną pergalę. Ispanai palaužė Kinijos krepšininkus 92:76 (25:21, 17:11, 23:18, 27:26) ir užėmė septintąją vietą. Šioms rungtynėms teisėjavo lietuvis Virginijus Dovidavičius.

Tik dėl 7-osios pozicijos ispanai rungtyniavo dėl pakeistos turnyro sistemos. A grupėje užėmę pirmąją vietą jie ketvirtfinalyje kovojo su JAV rinktine, kuri B grupėje liko ketvirta. Šios poros pralaimėtojui teko kovoti tik dėl 7-osios pozicijos su A grupės pirmosios bei B pogrupio ketvirtosios komandų poros pralaimėtoju.

Rungtynės prieš kinus ispanams nepasirodė itin sunkios. Atkakli kova vyko tik rungtynių pradžioje. Tačiau antrojo ketvirčio pradžioje ispanai perėmė iniciatyvą. Spurtavę 7:0 jie susikrovė pranašumą, kurį išlaikė iki pat finalinės sirenos.

Nugalėtojų gretose itin sunkiai sustabdomas buvo Pau Gasolis, kuris per 30 minučių pelnė 32 taškus (13/15 dvitaškių, 6/8 baudų) bei atkovojo 7 kamuoliuos. 20 taškų surinko Jorge Garbajosa, o 9 - Juanas Carlosas Navarro.

Rezultatyviausias tarp kinų buvo Yao Mingas. 229 cm ūgio krepšininkas pelnė 14 taškų ir sugriebė 7 kamuolius. 12 pridėjo Li Nanas, o po 8 - Guo Shiqiangas bei Yi Jianlianas.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją