Dauguma į žaidynes atvykusių lietuvių savo garderobe turi bent po trejus marškinėlius - paprastus geltonus sportinius marškinėlius, geltonus paradinius marškinėlius su herbu ir sportinius šalies marškinėlius irgi su herbu, sportininkai dar turi geltonas sportines striukes, kurias vilki prieš ir po varžybų.

"Geltonai žalio pastebimumo efektą" ne kartą pajuto ir žurnalistai, kuriems nereikia ilgiau dairytis tribūnose ar šalia arenų, norint pastebėti lietuvius. O kai akys pripranta prie tokio ryškaus derinio, bet koks kitais drabužiais apsivilkęs saviškis tampa visai nepastebimas.

Šiuos marškinėlius pagaminusio "Audimo" vadovai Arvydas ir Rimvydas Povilaičiai irgi "siautėja" Atėnuose - jie stebi krepšinio rungtynes ne tik su ryškia apranga, bet ir pasipuošę trispalviais perukais.

"Džiugu, kad Lietuvą gali reprezentuoti ne tik sportininkai, bet ir sirgaliai. Kai einame po rungtynių, visi mus fotografuoja, vieni iš šalies, kiti prašo atsistoti greta, - sakė A. Povilaitis. - Jei rinktume po eurą už nuotrauką, būtume turtingi".

Paklaustas, ar po sėkmingų pasirodymų smarkiai išaugo olimpinės aprangos paklausa, A. Povilaitis sakė, jog iš tikrųjų buvo jaučiamas trūkumas, nes gamykla dirbo atostogų režimu.

"Dabar gaminame pakartotinius užsakymus, todėl parduotuvėse aprangos netrūks", - užtikrino "Audimo" vadovas.

"Kadangi aprangą specialiai sirgaliams gaminome pirmąkart, nežinojome realių poreikių. Dabar pirminės prognozės jau viršytos tris kartus, o galutinis rezultatas turbūt bus penkiskart didesnis nei planuota", - džiaugėsi A. Povilaitis.

Jo teigimu, į Atėnus atvykę lietuviai turi net po kelis aprangos komplektus, dažnas renka autografus.

Kitos LTOK rėmėjos UAB "Vezo" vadovas Saulius Žukauskas teigė, kad Pekino žaidynėms bus pagaminta ne tik apranga, bet ir trispalviai perukai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją