Kaip teigiama organizatorių pranešime, nuožmi kova užvirė jau nuo pirmojo plaukimo starto. Pirmojoje priešvėjinėje distancijos dalyje jachtos „Raganosis-Finasta“ įgulai, vedamai kapitono Sauliaus Pajarsko, pavyko įgyti nežymų pranašumą, o tolimesnėje distancijoje – jį padidinti ir užtikrintai finišuoti.

Antroji finišavo jachta „Arabela“, o kapitono Gedimino Sirvido vadovaujamas „Knygų klubas“ finišo liniją kirto trečias.

Antrasis plaukimas buvo nutrauktas dėl ypač silpno, mažesnio nei 2 m/sek., vėjo.

Pakartotinai taurės dalyviai išplaukė sekmadienį. Tik startavusi „Arabela“ išsiveržė į priekį ir plaukimą baigė pirma, o kova tarp „Raganosio-Finastos“ ir „Knygų klubo“ įgulų virė dėl antrosios vietos. Pastaroji, pažeidusi taisykles, turėjo atlikti privalomąjį baudos apsisukimą, tad antroji vieta atiteko jachtos „Raganosis-Finasta“ komandai.

Trečiojo plaukimo metu pirmoje distancijos dalyje kova vyko tarp „Arabelos“, „Alfetos“ ir „Raganosis-Finasta“ jachtų įgulų, kurios tokia tvarka ir aplenkė priešvėjinius ženklus. Vis dėlto prieš pirmąjį pavėjinį ženklą „Raganosis-Finasta“ aplenkė „Alfeta“ jachtą (vadovaujamą kapitono Aido Margio), o antrojoje priešvėjinėje distancijos dalyje – ir „Arabelą“.

S. Pajarsko komanda pranašumą išlaikė iki pat finišo, antroji finišavo „Arabela“, trečioji –„Alfeta“.

Ketvirtajame plaukime turėjo paaiškėti etapo nugalėtojas. „Arabelos“ įgula, pirmaudama visą distanciją, kontroliavo plaukimą ir neleido „Raganosis-Finasta“ įgulai plaukti savo pasirinktu kursu. Vykstant šiai atkakliai kovai tarp lyderių, jachta „Alfeta“ į ją nesivėlė ir, plaukdama kitu kursu, sugebėjo įsiterpti tarp „Arabelos“ ir „Raganosis-Finasta“ jachtų.

Jachtos „Arabela“ įgula nugalėjo VI taurės etape surinkusi 6 baudos taškus, „Raganosis-Finasta“ užėmė antrąją vietą su 7 baudos taškais, o trečiąją vietą, turėdama 17 baudos taškų, iškovojo jachtos „Knygų klubas“ įgula.

Po šešių etapų, likus dar dviems, RS-280 jachtų klasės taurės varžybose dalyviai išsidėstė taip: pirmieji - „Arabelos“ įgula (29 baudos taškai, kap. Raimondas Šiugždinis), antri - „Raganosis-Finasta“ (34 baudos taškai, kap. Saulius Pajarskas), treti – kol kas nedideliu skirtumu išsiveržę „Yomayo“ (82 baudos taškai, kap. Paulius Jeršovas), ketvirti – „Hornas“ (84 baudos taškai, kap. Šarūnas Abraitis).

Septintasis RS-280 jachtų klasės taurės etapas vyks Kauno mariose spalio 1 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)