Varžybose dalyvavo 85 vyrai ir 27 moterys iš Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Olandijos, teigiama pranešime žiniasklaidai.

„Lūkesčių turėjau, kaip visada – į varžybas važiuoju laimėti, o be to, man reikėjo išlaikyti pernai iškovotą „Baltijos taurės“ čempiono titulą. Žaidimas buvo geras, sunku buvo tik paskutiniame – komandinės rungties finale. Susikaupti, gerai žaisti jau nebeužteko jėgų. Gerai, kad komanda sugebėjo ir be mano indėlio išplėšti komandinę pergalę“, – sakė A. Čiplys, asmeninės rungties finale vieną legų laimėjęs vos 11-a strėle.

Už pergalę asmeninėje rungtyje, kuri įtraukta į WDF pasaulio reitingą, lietuvis gaus 90 šio reitingo taškų. Finale jis rezultatu 4:1 nugalėjo latvį Madarą Razmą (ŠMK „Priekule“ I). Pusfinalyje A. Čiplys rezultatu 4:0 nugalėjo estą Meelį Aulę („Estonia“ I), o M. Razma 4:3 įveikė Guntarą Stipiną („Vecumnieki Darts Klubs“) iš Latvijos.

Jurijus Stekolnikovas („Mažeikių“ komanda) asmeninėje rungtyje užėmė 5-ą vietą, rinktinės narys G. Nagevičius liko 9-tas, D. Labanauskas – 17-tas, T. Šakys varžybas baigė jau pirmame rate, rezultatu 2:4 nusileidęs finalininkui M. Razmai.

Moterų asmeninėje rungtyje iš lietuvių geriausiai sekėsi Renatai Vaikutienei, atstovavusiai „Mažeikių“ komandai. Ji pusfinalyje rezultatu 2:4 nusileido šios rungties laimėtojai latvei Avelinai Lacei iš komandos „Cesis“.

Rinktinės narė V. Armalienė užėmė 9-ą vietą (kovą dėl patekimo į kitą ratą pralaimėjo minimaliu rezultatu 3:4), o E. Bagdonavičienė ketvirtfinalyje nesugebėjo pasipriešinti savo seserei R. Vaikutienei ir liko 5-oje vietoje.

Vyrų komandinės rungties finale susitiko „Estonia“ I ir „Lietuvos“ komandos. Rezultatu 9:7 nugalėjo lietuviai, nors iš pradžių ir atsiliko 0:3. Tačiau situacija pasikeitė prie taikinio stojus T. Šakiui, kuriam kitose rungtyse itin nesisekė. Komandinės rungties pogrupyje jis sumetė net 6x180, o finale laimėjo visus 4 savo legus.

Moterų komandinėje rungtyje iš lietuvių geriausiai pasirodė V. Armalienė su E. Bagdonavičiene. Jos užėmė trečią vietą, pusfinalyje 1:5 pralaimėjusios latvėms Ligitai Vilks ir Sarmitei Lavrentjevai, kurios vėliau tapo šios rungties čempionėmis.

Porinėje rungtyje vėl susitiko sesės. I. Čiplienė su R. Vaikutiene rezultatu 3:0 įveikė V. Armalienę su E. Bagdonavičiene ir pateko į pusfinalį, tačiau čia 1:3 pralaimėjo būsimoms nugalėtojoms Anitai Punculei ir Marijai Ružanei iš Latvijos.

A. Čiplys poroje su D. Labanausku į finalą, kuriame 4:2 nugalėjo latvius Ilgvarą Lacį ir Naurį Gleglų, pateko įveikę „Vilniaus legion“ porą Rimą Želvį ir Mindaugą Skarbalių. Penktoje vietoje liko Šiaulių „Auksinės strėlės“ atstovai Osvaldas Kšanys ir Dainius Ivanavičius.

Po apdovanojimų ceremonijos Lietuvos smiginio rinktinė iškovotas 14 taurių sudėjo kolegoms į automobilį, o patys išskubėjo į Rygos oro uostą, iš kurio išskrido į antradienį prasidėsiančias pasaulio taurės varžybas Airijoje, Kastbare. Rugsėjo 21-25 dienomis ten varžysis 39 šalių rinktinės (156 vyrai ir 78 moterys).

Lietuvoje veikia 11 oficialių smiginio klubų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Mažeikiuose, Jonavoje, Trakuose, Prienuose. Lietuvos smiginio reitingo sąraše yra 198 vyrai ir 57 moterys. Šiemet aukščiausiai WDF reitinge iš lietuvių buvo pakilęs A. Čiplys (10-a vieta) ir Erika Bagdonavičienė (17 vt.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją